Uued võikad asjaolud: Rapla spordihoone duširuume filmiti käterättide vahelt (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Foto on illustratiivne
Foto on illustratiivne Foto: Juss Saska / PM/SCANPIX BALTICS

Prokuratuur avaldas täna uusi detaile Rapla Sadolini spordihoone duširuumides toimunud salafilmimiste asjaolude kohta - muu hulgas selgus, et käterättide vahele peidetud mobiilide abil filmiti kindlaid inimesi.

Juhtum tuli avalikuks märtsis, mil spordihoone riietusruumist leiti käterätikusse peidetud telefon, mis salvestas riietusruumis toimuvat.

«Praeguseks oleme välja selgitanud, et möödunud aasta septembrist kuni selle aasta märtsi keskpaigani, see on poole aasta vältel, filmiti erinevatel aegadel mobiiltelefoniga Raplas Sadolini spordihoone nii meeste kui naiste riietusruumides viibivaid inimesi,» ütles Postimehele Rapla eriasjade uurija Ritve Reinumäe.

Politseil ei ole tema sõnul infot, et filmitud oleks pikema perioodi kui poole aasta vältel. Telefon ei olnud politsei andeil riietusruumis pidevalt, vaid see toodi spordihoonesse kindlate treeningute ajal.

Politsei pidas 21. märtsil juhtumiga seoses kahtlustatavatena kinni 31-aastane mehe ja 39-aastase naise.

«Kahtlustatavate ütluste kohaselt soovisid nad filmida oma riietusruumis viibivaid tuttavaid. Praeguseks kogutud tõendite alusel saame öelda, et kahtlustatavad hoidsid filmitud salvestisi enda isiklikes seadmetes ega levitanud neid,» ütles uurija.

Prokurör Aarne Pruus ütles, et uurimine on alustatud karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb ebaseaduslikku jälitustegevust.

«Kahtlustuse järgi koguti filmimisega andmeid kindlate inimeste kohta. Sellise kuriteo toimepanijat võib oodata rahaline karistus või kuni kolme aasta pikkune vangistus,» ütles prokurör.

Portaali Geenius andmeil olid filmijad Kaitseliidu Rapla malevad liikmed. Juhtunu ilmsikstuleku järel heideti mõlemad liidust välja.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles