Möödasõitja video lahendas kindlustuspettuse

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bugatti Veyron.
Bugatti Veyron. Foto: SCANPIX.

Juba kaks aastat kestnud kindlustujuhtumi uurimises toimus pööre, kui uurijad avastasid Youtube’ist video tollesama juhtumi kohta ning millest selgub, et tegemist oli ilmselge katsega petta kindlustuselt välja hiigelsuur rahasumma, vahendab Whatcar.ee.

Nimelt sõitis Texase osariigi autokaupmees Andy House  kaks aastat tagasi maailma kalleima auto, Bugatti Veyroniga, soolajärve ning väitis hiljem, et ta püüdis vältida kokkupõrget pelikaniga. Auto oli kindlustatud 2,15 miljonile dollarile ning just sellist summat House kindlustusfirmalt välja nõudma hakkaski.

Paraku on Veyron väga haruldane auto ka Ameerikas ning petisele teadmata olid juhuslikud kaasliiklejad ülikallist sportautot kõrvalt filminud. Kaasa arvatud hetke, mil auto vette kihutas. Mingit pelikani aga tollel videol pole.

Ameerikas ollakse kindlustuspetturite suhtes äärmiselt karmid ning kindlustusfirma Philadelphia Indemnity Insurance Co taotleb nüüd petisest autokaupmehele 10 aastast vangistust vandalismi ja petturluse eest ning loomulikult ootab teda ees ka rahaline trahv ning Veyroni taastamiskulude katmine.

Nimelt oli House jätnud veel vette maandunud Veyroni mootori tööle, kus too töötas 15 minutit, enne kui lõplikult üles ütles. Ilmselt oli mehe eesmärk tekitada autole nii palju kahjustusi kui võimalik, et kindlusturaha võimalikult kopsakas saaks.

Videot näeb siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles