OMEN by HP Mindframe kõrvaklapid

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: Telia e-pood

Enne kui ma avastasin enda jaoks Bose Soundwear juhtmevaba kõlari olid kõrvaklapid minu igapäevaseks kaaslaseks. Tõttöelda ma isegi täpselt ei tea enam palju mul kodus kõrvaklappe on. Olgu siis juhtmega või juhtmevabu. Paraku minu ainukesed Logitechi mänguriklapid vandusid aja survele alla juba mõnda aega tagasi ning, et ma saan Ventrilot, Discordi jms kasutada ka ilma klappideta st mikrofoni ja kõlarite abil, siis pole ka kiirustanud uute klappide soetamisega. Seda suurem oli minu huvi, kui sain võimaluse testida HP Omen Mindframe kõrvaklappe. Eriti põnevaks muutis asja üks klappide eriomadus, kirjutab Erki Oras allpool Digitargas.

Välimus

Enamus mänguri või oleks õigem öelda e-sportlastele mõeldud klappide disainist on ürgmehelik ja teatavate kübersugemetega ning Omen Mindframe pole erand. Soliidselt mustadele klappidele lisavad värvi jämedad punased kaablilõigud. Veelgi silmatorkavam on aga klappide LED-valgustus, mida võib HP Omeni tarkvara abil reguleerida või välja lülitada.

Valgustusest hoolimata näevad klapid välja piisavalt viisakad, et nendega kasvõi avalikus kohas viibida. Soliidsust lisab veelgi minimalistliku välimusega mikrofon ning tekstiilkattega kaabel.

MEELDIVA NÜANSINA SAAB HELITUGEVUST REGULEERIDA KLAPPIDELT, MITTE KAABLI PEALT.

Kusjuures helitugevuse regulaatori koostekvaliteet annab märku üle keskmise kvaliteedist. Meeldiv on ka see, et klapipatjade juures on kasutatud kangast, mitte kunstnahka, mis kipub standardiks muutuma.

Tarkvara

Nagu ooper algab puhvetist, nii peaks arvutimänguri varustus algama tarkvarast. HP on oma Omeni klappidele, hiirele ja klaviatuurile loonud tarkvara, mis kõik tooted kenasti ühe «katuse» alla koondab. Kui ma peaksin seda tarkvara ühe sõnaga iseloomustama, siis kasutaksin sõna «minimalistlik». Seda nii välimuselt kui funktsionaalsuselt. Kui välimuse juures tuleb see kasuks, siis paraku kannatab selle all kohati funktsionaalsus. Vähemalt võrreldes näiteks Logitechi, Razeri ja eriti veel Roccatiga. Peamiselt võib selle abil reguleerida valgustust, kuid hiire ja klaviatuuri puhul saab selle abil hallata ka makrosid. Kõrvaklappide tarkvara eripärana saab veel sisse ja välja lülitada klappide jahutust aga sellest juba allpool. Tõenäoliselt ehk isegi piisab tarkvara poolt pakutavast valikust algajale või keskmise tasemega e-sportlasele, kuid isiklikult eelistaksin veidi enamat konfigureeritavust eriti just klappide puhul. Seda enam kui ma mõtlen oma vanadele Logitechi klappidele, mille abil sai kasutaja muuta ka oma kõnet naljakamaks või väljendusrikkamaks.

Loe edasi Digitargast. 

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles