Kuidas teha vanadest fotodest digitaalsed mälestused?

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Tehes paberfotodest digitaalsed koopiad, jäävad need kestma alatiseks, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Vanades fotodes on midagi erilist. Jäädvustused aastakümnete tagant, kus on peal sugulased, kes on tundmatuseni muutunud, lastest on saanud täiskasvanud, täiskasvanutest omakorda vanurid. Fotodele jääb lisaks veel omaaegne riietumisstiil, soengumood, teistsugune linnapilt ja talud, mida enam ei pruugi olla. Tavaliselt on fotoalbumid olulised, need võetakse kaasa uude elukohta ja vaadatakse aeg-ajalt nostalgilise pilguga.

Fotodega kaasneb pidev oht, et midagi võib sinna peale minna, mis rikub asendamatud ja unikaalsed mälestused igaveseks.

SELLEKS, ET FOTOALBUMILE KUKKUNUD MORSIKANN EI UJUTAKS VÄÄRTUSLIKKU PEREKONNAALBUMIT, ON OLEMAS ÄPID, MILLEGA TEHA TRADITSIOONILISTEST FOTODEST DIGIKOOPIAD.

Nutitelefon pole sobilik ainult heade fotode tegemiseks, vaid sellega saab skänneerida ja salvestada ka vanu. Kuigi paberfotodest telefoniga lihtsalt omakorda klõpsu tegemine võib tunduda piisav, siis tulemus ei jää kõige parem. Pildistades pilti jääb tulemuseks pahatihti peale peegeldus ja paigast nihkunud proportsioonid.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles