Lõpuks ometi: e-maksuametisse pääseb tänasest Smart-ID abil

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Smart-ID teenused on tehniliste tõrgete tõttu häiritud.
Smart-ID teenused on tehniliste tõrgete tõttu häiritud. Foto: Kuvatõmmis

Maksu- ja tolliamet on üks esimesi riigiasutusi, mis lubab rahva oma e-teenustesse uusima identifitseerimisäpi Smart-ID abil.

Vaid internetiga ühendatud mobiili vajava Smart-ID kasutajate hulk on tänaseks juba mitu korda suurem võrreldes Mobiil-IDiga, mille kasutamiseks on vaja spetsiaalselt SIM-kaarti ja tasuda riigilõivude ning SMSide eest. Seni oli riigiteenustest Smart-ID kasutusele võtnud ettevõtjaportaal ja riigiteenistujate iseteenindusportaal.

MTA teenuste osakonna juhataja Triin Raaperi sõnul saab nüüd e-MTAsse sisenemisel end autentida viiel viisil: ID-kaardi, mobiil-ID ja internetipanga kaudu ning uuendusena Smart-ID ja eIDASega.

Samuti sai valmis ja on kasutatav järjekordne etapp uuest e-MTA kliendi töölauast, mis täielikult uueneb sügisel. Lisaks varasemale arvelduste ja deklaratsioonide loetelu funktsionaalsusele on nüüd uuendusena loodud suhtluse komponent, milles saab mugavalt pidada MTAga kirjavahetust, näha ameti poolt saadetud teavitusi ja elektroonselt kätte toimetatud dokumente.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles