Sony Xperia 10 ülevaade

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: Mart Laanemägi

Kuigi Sony nutitelefonid ei ole viimasel ajal samasugust edu nautinud nagu näiteks Samsung või Huawei, on neil ikka oma kindel klientuur ning ka uusi mudeleid ilmub pidevalt. Üheks viimaste uudiste seas selle Jaapani tootja portfellis on Xperia 10, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark.

Paigutudes hinnaklassi pisut rohkem kui kolmsada eurot, leidub uuel tulijal hulgaliselt konkurente ning kuigi viimased oskavad Sonyst paljusid asju paremini, on omad trumbid ka Xperia 10-l.

Dimensioonid

Kahtlemata on Xperia peamiseks erisuseks ja müügiargumendiks, võrreldes konkurentidega, ekraan ning aparaadi dimensioonid üldisemalt. Nimelt on tegemist äärmiselt pika, kuid samas kitsa seadmega. See tähendab, et nüüd mahub 6-tollise ekraaniga telefon enamikusse taskutesse ja hoiukohtadesse. Mis sellest, et vahel ülemine osa välja paistma jääb. See on siiski mõnus ja telefon tundub kuidagi pisemana kui ekraani mõõt eeldada lubaks. Sellise pikliku disaini ongi tinginud ekraani 21:9 kuvasuhe ehk nii-öelda kinoformaat. Seega saab nüüd telefonist filme vaadata nii, et pilt täidab kogu ekraani. Paraku aga on sellel disainil ka omad miinused ehk ei ole head ilma halvata. Seega on idee kui selline iseenesest päris hea, kuid teostus vajab mõnes kohas veel mõningast parandamist.

Ekraan

Kõigepealt ekraanist. Numbrites väljendatuna on sel 2520 x 1080 pikslit ning neid mahub ruuttollile 457. Olemas on ka HDR tugi ehk must on mustem ja valge valgem. Samas aga ei täida ekraan ise mõningase üllatusena ja viimase aja moele kohaselt enamikku seadme esiküljest. Ehk teisisõnu on telefoni ülaosas, seal kus ekraan lõpeb, üsna lai serv.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles