DJI droonid saavad lennukite ja helikopterite äratundmise detektorid

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Alates järgmisest, 2020. aastast hakkavad kõikidel DJI droonidel olema detektorid, mis annavad märku, kui lähedusse satub mõni lennuk või helikopter. Suuremate lennumasinatega kokkupõrkeid peaks tänu sellele olema lihtsam ära hoida, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Eestiski populaarse eesrindliku ja ühe töökindlama drooniseeria DJI eesmärk on teha raskemaks lennukite lähedusse sattumine. Hiina tehnoloogiakompanii andis teada, et kõik üle 250 grammi kaaluvad droonid (ehk siis kogu DJI toodang), mis alates järgmisest aastast turule tuuakse, on sisse ehitatud lennuki ja helikopteri detektoriga.

Kõik uued droonid saavad sensori, mis suudab vastu võtta ADS-B signaali, mida lennukid ja helikopterid välja saadavad. Sama tehnoloogiat kasutatakse lennunduses õhuliikluse reaalajas jälgimiseks. DJI droonid, millele paigaldatakse ADS-B detektor, nimetatakse “AirSense’iks”. “AirSense” annab teada, kui lennuk või helikopter on lähedale jõudmas. Põhimõte on selles, et droon ei hakka iseseisvalt suurema lennumasina eest ära liikuma, see jääb endiselt drooni juhtiva piloodi ülesandeks. Küll aga ei tohiks seda enam kogemata juhtuda.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles