Minister Kingo ei ilmunud olulist kõnet pidama ka Tallinnas

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Väliskaubanduse- ja IT-minister Kert Kingo.
Väliskaubanduse- ja IT-minister Kert Kingo. Foto: Margus Ansu
  • Ministril nappis ettevalmistusaega
  • Kingo: Eestis ei ole ajakirjandust

Välismaal käimiste ja seal ingliskeelse suhtlemise suhtes vastumeelsust üles näidanud IT- ja väliskaubanduse minister Kert Kingo jättis möödunud nädalal  suure hulga välismaa kolleegide ees Eesti e-eduloo teemalise kõne pidamata ka Tallinnas.

Minister Kingo oli kantud esinejate nimekirja möödunud nädala teisipäeval ja kolmapäeval Tallinnas toimunud viiendal e-valitsemise konverentsil, millel osales enam kui 450 esindajat 110 riigist. Konverents keskendus riikide e-valitsemise tegevuskavadele ja koostööle, esitles Aafrika, idapartnerlusriikide, Kanada, Jaapani, Prantsusmaa ja teiste riikide õppetunde ning tutvustas Eesti uusi algatusi e-riigi arendamisel.

Kert Kingo pidi ametliku programmi kohaselt  esinema ingliskeelse töökeelega konverentsi teise päeva avakõnega, kuid seda ta ei teinud. Ministrit tuli asendama majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Siim Sikkut (programm muudeti tegelikkusele vastavaks tagantjärele eile).

Ministeeriumi pressiesindaja Laura Laasteri selgituse kohaselt oli ministri osalemine konverentsil algusest peale lahtine ning ka programmis oli seetõttu märgitud tema nime taha «TBC» (to be confirmed).

«Kuna valitsus oli kaks eelnevat päeva riigieelarve strateegia arutelul, siis nappis ka ettevalmistusaega. Seetõttu me ei lisanud seda ka näiteks meie eelinfosse,» sõnas Laaster.

Konverentsi ajakavas on ministri nimi aga olemas:

Foto: Kuvatõmmis

Kert Kingo viibib praegu ministrina oma esimesel välisvisiidil  ning see viis ta Kanadasse Avatud Valitsemise Partnerluse tippsündmusele. Tema ametlikud kohtumised seal piirduvad aga Tallinnas tegutsevate Eesti vabaühenduste esindajate Alari Rammo, Maarja Tootsi ja Kristina Reinsaluga.

Minister saab poole kohaga PR-nõuniku

Minister Kingo tegi sel nädalal teatavaks selle, et 10. juunil asub MKMi poole kohaga tema nõunikuna tööle suhtekorraldusfirma Alfa-Omega juht Viive Aasma.

Aasma asub ministrit nõustama mitte suhtekorraldusfirma kaudu, vaid eraisikuna – töölepinguga. Lepingut temaga tänase päeva seisuga veel sõlmitud pole.

MKMil ei ole kehtivaid lepinguid Alfa-Omegaga.

Kingo: Eestis ei ole ajakirjandust

Tööd saab PR-nõunikul olema palju. Olgu või seetõttu, et mõni nädal enne ministriks saamist teatas Kert Kingo avalikult, et Eestis puudub vaba ajakirjandus.

«Olen jõudnud kindlale veendumusele, et meil Eestis pole ajakirjandust selle sõna ja sisu tähenduses. Meil on kuulujuttude ja väljamõeldiste kirjutajad, aga mitte ajakirjanikud,» tõdes ta sotsiaalmeedias.

«Palun väga #meieeesti, #vihkaüksi ja tühjade südamete inimesed – võite tunda uhkust, et olete oma vihkamisega hävitanud meie ajakirjanduse ja selle tõsiseltvõetavuse!» arvas tulevane minister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles