Elektrilevi netis hakkab teenust pakkuma 12 telkot (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend põhjendas hinnalangetust üha tõhusama võrguteenusega.
Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend põhjendas hinnalangetust üha tõhusama võrguteenusega. Foto: Arhiiv/Lõuna-Eesti Postimees

Riigiettevõtte Elektrilevi rajatavas internetivõrgus hakkab interneti- ja teleteenust pakkuma kokku 12 erinevat telekomiettevõtet.

Igas piirkonnas hakkab teenust pakkuma vähemalt kaks, mõnes piirkonnas ka kuni kuus erinevat operaatorit, teatas Elektrilevi.

«Paljud ilmselt ei teagi, et meil on Eestis 12 erinevat sideoperaatorit. Tegelikult on veelgi rohkem. Oleme kaardistanud Eestis 36 erinevat sideteenuste operaatorit. Põhimõtteliselt oleks neil kõigil ja ka võimalikel uutel tegijatel väga lihtsalt võimalik Elektrilevi kiire interneti võrgus oma teenuseid pakkuma hakata,» ütles Elektrilevi juhatuse esimees Jaanus Tiisvend.

Täpsema ülevaate operaatoritest, kes konkreetsetes piirkondades teenust pakkuma hakkavad, leiab Elektrilevi kiire interneti kodulehelt. Esimestes piirkondades alustab Elektrilevi kiire interneti võrgu ehitusega juuni teises pooles.

Elektrilevi kiire interneti võrguga liitumise ühekordne tasu saab olema 199 eurot. Arvestada  sellega, et Elektrilevi toob sidevõrgu maja fassaadini, harvemal juhul, kui esinevad tehnilised takistused või majaomanik seinale toomist ei soovi, tuuakse võrk kinnistu piirini.

«Juhtme tuppa viimine võib tähendada täiendavaid kulusid juhul, kui kasutaja ise ei valmista ette kohta, kust kaabel tuppa tuua,» märkis Elektrilevi.

 «Liitumisvõimalust pakume sel hetkel, kui piirkonnas algab ehitustegevus. Siis saame garanteerida ühenduse valmimise kuni kuue kuu jooksul. Anname kõikidele majapidamistele personaalselt kirja teel teada, kui oleme piirkonnas liitumise võimaluse avanud,» ütles Tiisvend.

Viie aasta jooksul soovib Elektrilevi kiire interneti võrgu ehitada 200 000 kodu või ettevõtteni, kus täna puudub kvaliteetne internetiühendus. Hajaasustusega piirkondadesse valguskaabli vedamist toetab majandus- ja kommunikatsiooniministeerium 20 miljoni euroga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles