Lekkefotod: Huawei mobiiliplatvorm – näeb välja nagu iOS, maitseb nagu Android

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Foto: ausdroid.net

Ameeriklastelt keelu saanud Hiina mobiilitootja Huawei on arendamas iseenda mobiiliplatvormi nimega ARK OS (Hiinas Hong Meng) ning värskelt lekkinud fotod näitavad, et see näeb välja nagu iOS, aga põhineb suure tõenäosusega Androidi vabavaralisel alustarkvaral.

Möödunud on vaid paar nädalat päevast, mil Donald Trump keelas USA ettevõtetel igasuguse koostöö Huaweiga. Jõustub see otsus augusti keskpaiku ning see tähendab muu hulgas seda, et Huawei ei tohi enam kasutada Androidi mobiiliplatvormi uusimaid versioone.

Huawei oli selliseks sündmuste käiguks valmis ning nüüd tuli ammu töös olnud varuplatvormi arendamisele suurem hoog sisse anda.

Artikli fotoks valitud pildil on näha vägagi iOS’i mobiiliplatvormi kasutajaliidesega sarnanevat nähtust. Samas viitab allolev ilmaäpi foto, et see on privaatsuse ja igas muus aspektis ühilduv «Android Green Alliance’iga». Horisontaalne uninstall'i ja «jõuga peatamise» lahendus viitavad samuti Androidile.

Foto: ausdroid.net

Kõik see võib tähendada, et nii  Huawei kõigil senistel kui tulevastel mobiilidel jäävad tööle kõik Androidi jaoks mõeldud äpid. Probleem on aga see, et Huawei kasutajad ei pruugi nendele äppidele USA keelu tõttu enam läbi Google Play ligi pääseda ja Huawei peab looma oma äpipoe.

Allikas: Ausdroid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles