Riigile saab hakata e-arveid saatma tasuta (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Fitek Grupi juhid Mait Sooaru ja Kaur Lohk
Fitek Grupi juhid Mait Sooaru ja Kaur Lohk Foto: Erakogu
  • 1. juulist võtab riik vastu vaid e-arveid

Riigiasutustele hanke võitmise tulemusel e-arvete teenust osutav ettevõte Fitek lubab eraklientidel saata riigile e-arveid tasuta.

Nimelt hakkas juunis tööle täielikult uuendatud arved.ee, mis lubabki kõigil ettevõtteil e-arveid riigile, omavalitsustele ja muudele avaliku sektori asutustele seadusega nõutavas formaadis saata tasuta.

Platvormilt saab arveid saata ka Eesti e-arve võrgustikku ja Eesti pankadesse, samuti saab ka saata rahvusvahelisi e-arveid Euroopa riikidesse.

«Alustame Eestist, siit liigume edasi teistesse Balti riikidesse, seejärel Põhjamaadesse ja Kesk-Euroopasse. Eesmärk on aastaga katta suurem osa Euroopast, kasutades selleks kaubamärki InvoiceGate.com,» rääkis Fitek Grupi juht Mait Sooaru.

Alates 1. juulist hakkab Eestis kehtima seadus, mis kohustab avalikku sektorit vastu võtma vaid e-arveid.

Fiteki üleeuroopalise veebikeskkonna arendust toetab Euroopa Ühendamise Rahastu (CEF). Fitek Grupp annab tööd 270 inimesele ja 2018. aasta käive oli 21,5 miljonit eurot.

Riik võimaldab tasuta e-arvete edastamiseks ja vastuvõtmiseks kasutada ka raamatupidamistarkvara E-arveldaja. Avaliku sektori üksustele saab e-arveid E-arveldaja kaudu tasuta saata piiramatus koguses ja tähtajatult. E-arveldaja asub ettevõtjaportaalis https://www.rik.ee/et/e-ariregister/et/e-arveldaja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles