Funderbeam sai miljoneid ja jäi ilma kaasasutajast

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Idufirmade kauplemiskeskkonna Funderbeam käivitamine
Idufirmade kauplemiskeskkonna Funderbeam käivitamine Foto: Mihkel Maripuu

Varajases ja kasvufaasis olevatele ettevõtetele mõeldud Eesti-Briti investeerimisplatvorm Funderbeam kaasas 4,5 miljonit dollarit uusi investeeringuid, ettevõttest lahkub kaasasutaja Urmas Peiker.

Funderbeam Ltd seeria A investeerimisvooru juhtivaks investoriks on Ühendkuningriigi riskikapitali investor Accelerated Digital Ventures (ADV). Investeeringus osales ka Aasia kiirendi GK Plug and Play Indonesia/Pandan Ventures. Samuti ühinesid ringiga Funderbeami senised investorid Tim Draper, IQ Capital ja Mistletoe.

Funderbeam haldab platvormi, mis võimaldab järelturgu ja sellega seoses investeeringust väljumist ja sisenemist uude ettevõttesse investori jaoks sobival hetkel.

«Me jagame Funderbeami meeskonna visiooni ja usume, et koos nendega muutub radikaalselt riskikapitali turg,” ütles ADV juht Lee Strafford.

Funderbeami asutaja ja juhi Kaidi Ruusalepa sõnul aitab kaasatud kapital tugevdada pakkumist ettevõtte sihtturgudel, laieneda Aasiasse ja Kesk-Euroopasse ning ehitada valmis tugev järelturg.

Funderbeami meeskonnast lahkub üks asutajatest Urmas Peiker, kes suunab oma ärifookuse Brasiiliasse.

«Funderbeami investeerimisplatvormi idee ning lahenduse autorina on mul siiralt hea meel näha, kuhu ettevõte on tänaseks jõudnud ja mida on saavutatud. Uute investorite lisamine tähendab veelgi suuremat võimekust edasiseks kasvuks,» kommenteeris Peiker.

Tänaseks on Funderbeami platvormi kaudu turule tulnud 37 kiire kasvuga ettevõtet, platvormil on üle 10 000 investori. Piiratud tingimustega toimib ka järelturg. 2013. aastal asutatud ettevõttes töötab kokku 35 inimest 5 riigis, ettevõte palkab aktiivselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles