Telegrami rakendust tabas Hong Kongi protestide ajal massiivne küberrünnak Hiinast

Rait Piir
, reporter
Copy
Hong Kongi protestijad.
Hong Kongi protestijad. Foto: Kin Cheung / AP

Sõnumirakenduse Telegram asutaja Pavel Durov teatas, et platvormi tabas kolmapäeval toimunud Hong Kongi protestide ajal massiivne küberrünnak, mille jäljed viivad Hiinasse. Prostesjad kasutavad krüpteeritud Telegrami oma tegevuse organiseerimiseks. 

Durov kirjutas Twitteris, et rakendust tabas laialdane DDoS (Distributed Denial of Service) rünnak, mille käigus ujutati Telegrami serverid üle rämps-päringutega, mille IP aadressid pärinesid peamiselt Hiinast. Ta lisas, et tegu pole esimese korraga, mil massiivsed küberrünnakud on leidnud aset ajal, mil Hong Kongis toimuvad poliitilised rahutused.

Hong Kongis toimuvad juba mitmendat päeva vägivaldseks muutunud massiprotestid, sest Pekingi toetatud valitsus üritab läbi viia vastuolulist seadust, mis võimaldaks anda vange välja Hiinale. Kohalikud kardavad, et tegu on Hiina võimude katsega lämmatada poliitilist opositsiooni Hong Kongis. Tänavatele on tulnud sajad tuhanded protestijad ning märulipolitsei üritab neid tagasi hoida pisargaasi kummikuulidega. 

Vaenlaste kõrvaldamise poolest tuntud president Xi Jinpingi valitsus on asunud viimastel aastatel üha tihedamalt survestama Suurbritannia endist ülemere kolooniat ning Pekingi poolt ametisse pandud kohalikud võimud on hakanud vahistama ja karistama poliitilisi opositsionääre. 

Protestjad on organiseerinud oma tegevusi läbi krüpteeritud sõnumirakenduste nagu Telegram ja Firechat, mis on hetkel kõige allalaaditumad rakendused Hong Kongi Apple'i poes. Teisipäeval vahistati Hong Kongis Telegrami kohalik administraator, keda süüdistatakse rahutuste organiseermises. 

Hong Kongi võimud lükkasid neljapäeval uue seaduse menetlemise juba teist korda edasi, sest mitmel pool on mässulised tungid läbi barrikaadide. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles