Video: Huawei mobiilide müüki tabas katastroof

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Ren Zhengfei
Ren Zhengfei Foto: Kuvatõmmis

Vaevalt kuu aja eest USA musta nimekirja kantud maailma suuruselt teise mobiilitootja Huawei seadmete müük on nüüdseks kukkunud 40 protsenti.

Jah, mobiiltelefonide müük on kukkunud 40 protsenti,» tunnistas ettevõtte asutaja ja juht Ren Zhengfei täna Shenzhenis antud pressikonverentsil.

Vaata ettevõtte juhi tunnistust siit (1:19:39).

Ettevõtte juht märkis samas, et Hiina turul on nutitelefonide müügi kasv jätkuvalt väga kiire.

Ühtlasi arvas ta, et ettevõte tulud saavad olema 30  miljardi dollari võrra väiksemad kui järgnevaks kaheks aastaks on kokku prognoositud. Ettevõte ootab nüüd järgneval kahel aastal kummalgi 100 miljardi dollar suurust tulu, samas kui prognoos käesolevaks aastaks oli 105 ja järgnevaks aastaks 125 miljardit dollarit.

Huawei on teatanud, et USA on alustanud ettevõtte vastast karistuskampaaniat.

«Huawei toodete keelamine ja küberjulgeoleku ettekäändeks toomine ei aita kuidagi kaasa andmesidevõrkude turvalisemaks muutmisele. See pakub vaid võltsi turvatunnet ja viib tähelepanu meie tõelistelt väljakutsetelt,« sõnas mõne nädala eest Huawei õigusnõunik Song Liuping. «USA poliitikud kasutavad täna ära oma täit jõudu, et rünnata eraettevõtet. See ei ole normaalne ja ajaloos ennekuulmatu.»

Õigusnõuniku sõnul ei ole USA valitsus avaldanud ühtki tõendit, mis kinnitaks, et Huawei on turvarisk. «Kõik, mis seni räägitud, on ainult spekulatsioon,» rõhutas ta.

Turuosalt maailma suurim mobiilitootja on hetkel Samsung, teisel kohal on Huawei ja kolmandal kohal Apple.

Maailmas käib hetkel äge tehnoloogiaettevõtete ja riikide vaheline võitlus ka 5G lepingute üle. Suurimad tegijad sellel turul on Huawei, Nokia ja Ericsson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles