Uskumatu lugu: Tallinnas ei saanud ööpäevaga viga ükski tõukeratas (2)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Taxify elektriline tõukeratas Bolt.
Taxify elektriline tõukeratas Bolt. Foto: Taxify

Sõiduvahenduse ja rattarendiettevõte Bolt käivitas Tallinnas eile elektritõukerataste rendi teenuse ning selgus, et vaatamata üle ootuste suurele kasutusele ei saanud viga ükski tõukeratas.

«Inimeste huvi elektriliste tõukerataste vastu oli veel suurem, kui me oodata ja loota oskasime. Sellepärast juhtus nii, et kõik tõukerattad olid pidevalt kasutuses ja nende akud said juba pärastlõunaks tühjaks,» rääkis Postimehele Bolti pressiesindaja Karin Kase.

Lähipäevil plaanib ettevõte tõukerataste arvu pealinnas suurendada – see peaks parandama nii nende kättesaadavust kui vähendama olemasolevate rataste koormust.

«Ühtlasi tahame tänada kasutajaid mõistliku ja vastutustundliku suhtumise eest – esimesel päeval ei läinud kaduma ega saanud viga ükski tõukeratas!» sõnas Kase.

Uudis tundub uskumatuna, kuna Tartus on rattaringluse süsteemi sisseseadmise järel neid lõhutud, väärkasutatud, jäetud üle linna vedelema või sõidetud akud jäägitult tühjaks.

Bolti tõukerattaid Tallinnas saab rentida vaid äpi vahendusel ja alates 18. eluaastast. See tähendab, et kõik kasutajad on identifitseeritud ja vastutavaks määratud.

Ka rendisessioon tuleb lõpetada Bolti äpis ning ratta võib jätta kuhu iganes Bolti lubatud piirkonnas – peaasi, et see ei segaks liiklust ja möödaminemist ning oleks järgmisele rentijale kättesaadav.

Eestis on kasutusel Segway tõukerataste uusim mudel NineBot ES4. Tallinn on Pariisi ja Madridi järel maailmas kolmas linn, kus Bolti tõukerattaga sõita saab.

Oma elektritõukerattad on lubanud Tallinnasse tuua ka Leedu rendiettevõte CityBee, mis seni on Eesti turul suurte kaubikute väljarentimise teenusega.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles