Eestis saab tänasest poes maksta nutikellaga (4)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Kellamakse Fitbitiga
Kellamakse Fitbitiga Foto: swedbank

Swedbanki kliendid saavad tänasest tasuda toodete ja teenuste eest Fitbiti või Garmini nutikella või käepaelaga.

Teenuse kasutamiseks tuleb oma Swedbanki kaart siduda Fitbiti või Garmin Connect rakendusega ja määrata salasõna. Kaardi sidumise kinnitust saab vaadata Swedbanki uuest mobiilirakendusest või internetipangast.

Fitbiti ja Garmini nutikellad kasutavad lähiväljasidet (NFC) ning makseteks kasutatakse lahendusi Fitbit Pay või Garmin Pay. Makse tegemiseks peab kasutaja lihtsalt makseterminali nutikellaga puudutama. Nutikellaga on võimalik maksta igal pool, kus võetakse vastu viipemakseid, ning maksete limiit on sama, mis seadmega seotud pangakaardil.

Suurema turvalisuse huvides kaitsevad Fitbit ja Garmin kasutajat spetsiaalselt kella jaoks loodava virtuaalse kaardinumbri ja tehingukoodide igakordse kasutamise abil. Kasutaja tegelikku kaardinumbrit ei salvestata nutiseadmesse või serveritesse ega edastata maksmisel kaupmehele.

Tänu pulsitehnoloogiale teab näiteks Garmini nutikell alati, kas ta asub randmel, ning randmelt eemaldatud seadmega makseid teha ei saa.

International Data Corporationi raporti kohaselt peaks kantavate nutiseadmete ülemaailmne turg kasvama 2019. aastal 15,3% võrra 198,5 miljoni seadmeni. 2023. aasta lõpuks peaks seadmete arv jõudma 279 miljonini, mis tähendab järgmisest aastast edasi keskmiselt 8,9%-list aastakasvu.

Swedbank on arvestanud,  et aastaks 2020 peaksid kõik Baltikumis kasutatavad makseterminalid võtma vastu viipemakseid. Seega laienevad klientide võimalused nutikellaga tasumiseks tulevikus veelgi.

Alates juuli lõpust jõuab Swedbanki  era- ja äriklientideni ka uuendatud funktsioonidega mobiiliäpp, kus Swedbank lubab viimase pangana Eestis lõpuks ometi ka oma klientidele välkmakseid. Pole teada, millal välkmaksed Swedbanki internetipanka jõuavad. Praegu saavad selle panga kliendid välkmakseid teha vaid uue mobiilirakenduse prooviversioonis.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles