Sündis uus taksoäpp – Taxilink

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Taxilink
Taxilink Foto: Tallink

Eesti ühed suuremad taksofirmad Tallink Takso ja Takso 24 võtavad täna kasutusele uue, Eestis arendatud taksoäpi Taxilink.

Võrreldes olemasolevate äppidega pakub uus rakendus kliendile alati plafooniga ametlikku taksot ja kindlat sõiduhinda. «Kui praegu turul olevad äpid arvutavad sõiduhinna sisse liiklusummikud, ootejärjekorrad ja muu sellise, siis Taxilink tagab kliendile alati ühe hinna ehk kasutuskindluse,» märkis Tallink Takso juhatuse liige Tõnu Uusmaa.  

Uusmaa kinnitas, et kõigi äpi kaudu tellitavate juhtide taust on kontrollitud, neil on olemas kõik seaduses nõutud oskused, load ja sertifikaadid ning auto ise on uus ja tehniliselt korras, vastab euronormidele ja on liikluses kindlustatud taksona.

Pärast äpi allalaadimist ja kasutustingimustega nõustumist saab klient siduda sellega oma krediitkaardi, nii et kõik järgnevad maksetega seotud toimingud kulgevad automaatselt. Enne sõitma hakkamist saab tutvuda orienteeruva maksumusega ning takso kohale jõudmiseks kuluva ajaga. Hinna arvutab välja taadeldud taksomeeter ning tasu arvestatakse kas kilomeetri tariifi või ajatariifi järgi – mitte korraga.

Rakenduses puudub pakkumise-nõudluse vaheline koefitsiendi algoritm ehk kõik tellitud taksosõidud on alati sama hinna alusel arvutatud - olenemata päevast ja kellaajast.

Kliendile saadetakse alati kõige lähemal olev sõiduk ja kliendil on võimalik jälgida sõiduki liikumist reaalajas. Taksol on õigus liikuda bussiradadel ja see tagab taksole kiire liikumise ummikute korral. Kasutaja saab tellida takso ka kellajaliselt ette enne kohtumist või tähtsat sündmust.

Siiani kasutasid Tallink Takso ja Takso 24 taksod Taxofoni-nimelist rakendust, nüüd sellest loobutakse ja võetakse kasutusele uus äpp.

AS Tallink Takso kaubamärkide Tallink Takso, Tallink Taksobuss ja Takso24 all sõidab üle 200 auto. AS Tallink Takso omanikud on AS Infortar ja laevandusfirma AS Tallink Grupp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles