Läheb põnevaks: Huawei tulebki välja oma mobiiliplatvormiga

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Huawei
Huawei Foto: ALY SONG / REUTERS

Hiina meedia andmeil tuleb USA mahitatud sanktsioonide alla sattunud tehnoloogiaettevõte Huawei veel sel aastal välja täiesti oma mobiiliplatvormiga.

Seni on Huawei kasutanud maailma levinuimat mobiiliplatvormi Android, mida tootev USA tehnohiid Google ei tohi paraku enam peagi Huaweile müüa, kuna see on kantud nn musta nimekirja, kellega Ameerika firmad ei tohi koostööd teha. Lõplik tõde saabub augusti keskel, mil USA võimud võivad siiski teha mõnele oma firmale erandi.

Hiina väljaande Global Times andmeil on Huawei aga juba otsustanud, et tuleb veel sel aastal välja keskklassi telefoniga, millel tarkvaraplatvormiks Huawei enda toodetud operatsioonisüsteem HongMeng OS. Isegi seadme hind olevat juba teada ja selleks saab olema ligi 288 eurot.

Nii loodab Huawei meelitada arendajaid kogukonda, kes looks äppe ka tema platvormile. Pole välistatud, et uus seade hüütakse välja juba 9. augustil Dongguanis toimuval arendajate konverentsil.

Seni on Huaweil läinud oma tarkvaraplatvormi juurutamisega väga halvasti. Kui võtta näiteks spordikell Huawei Watch GT, siis on sellel ettevõtte enda operatsioonisüsteem, millel pole kasutajatele pakkuda ühtegi välise arendaja äppi – isegi mitte Endomondot.

Oma tarkvaraplatvormi mobiilidele toodab ka ameeriklaste Apple. Kunagi tegi seda ka Microsoft oma Lumia/Nokia mobiilidele, aga lõi üsna kiirelt käega ja maksis selle katsetuse eest kallist hinda – kahjudesse tuli kanda ligi 7 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles