Microsofti töötajad kuulavad pealt Skype'i vestlusi

Rait Piir
, reporter
Copy
Skype.
Skype. Foto: Andre M. Chang / ZUMAPRESS.com

Microsofti töötajad kuulavad mõnikord pealt Skype'i kõnesid, milles kasutatakse tõlketarkvara. 

Tehnoloogiaportaal Motherboard paljastas kolmapäeval, et nende valdusesse on sattunud ettevõtte-sisesed dokumendid, audiofailid ja ekraanitõmmised, mille järgi kuulavad Microsofti töötajad vahetevahel pealt eraviisilisi Skype'i vestlusi, kus kasutatakse tõlkimist. Pealtkuulamise eesmärgiks on parandada tõlgete kvaliteeti. Skype'i kasutajatingimsutes pole otseselt mainitud, et inimesed võivad kõnesid pealt kuulata. 

Skype lisas 2015. aastal rakendusele tõlketarkvara, mis teeb videokõnede ajal sünkroontõlget. Tarkvara kasutab tehisintellekti ja masinõppimist. 

Väljaande sõnul sisaldavad audiofailid väga isikliku sisuga vestlusi, kus arutatakse näiteks suhteprobleeme ja kaalukaotust. Üks transkriptidega töötanud anonüümne allikas ütles, et ta kuulis helisalvestisi analüüsides mõnikord telefoniseksi ja täispikkuses aadresse.

Microsofti enda sõnul on neil audio analüüsimise luba olemas, sest see on sätestatud kasutajatingimustes. Ühtlasi veenduvad nad enda sõnul, et vestluse pidajaid pole võimalik identifitseerida ja salvestistele pääseb ligi ainult spetsiaalsest turvalisest portaalist. 

Motherboard uuris Microsofti töökuulutusi ja avastas, et helisalvestuste analüüsijad võivad töötada ka kodust. Sama kinnitas ka anonüümne allikas, kelle sõnul võivad nad lihtsalt internetis sõpradega naljatada, mida nad kuulnud on. Ühtegi kasutajat otseselt identifitseerida pole tal siiski õnnestunud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles