Facebook lasi Messengeri kõnesid pealt kuulata

BNS
Copy
Facebook.
Facebook. Foto: Niall Carson / PA Wire/PA Images

Ettevõte Facebook kaasas suhtlusvõrgustiku kasutajate häälsõnumite pealtkuulamisse sadu allettevõtjaid, edastas Bloomberg.

Facebooki kinnitusel pärinesid pealtkuulatud sõnumid lisast Facebook Messenger.

Allettevõtjad kontrollisid pealtkuulatud sõnumite abiga, kas Facebooki tehismõistus tõlgendas anonüümseid sõnumeid õigesti.

Sõnumeid pealt kuulanud töötajate väitel ei teadnud nad nende salvestiste päritolu ega ka seda, kuidas need saadi. Nende sõnul nad vaid kuulasid Facebooki kasutajate vestlusi, kuid ei teadnud, milleks ettevõte neid vajab.

Facebook tunnistas, et tegeles kasutajate häälsõnumite pealtkuulamisega, kuid lubas seda edaspidi enam mitte teha. «Lõpetasime üle nädala tagasi häälsõnumite pealtkuulamise inimeste poolt, nii nagu tegid Apple ja Google'gi,» kinnitas ettevõte.

Facebook ei avaldanud kasutajatele, et nende helisõnumeid võivad kuulata kolmandad isikud. See tõi kaasa mõne allhankija kahtluse oma töö kõlbluses.

Bloombergi sõnutsi oli pealtkuulamisega seotud ettevõtete seas TaskUs Inc. Facebook on TaskUsi suurim ja tähtsaim kunde, kuid töötajatel on keelatud avalikult mainida, kelle heaks nad töötavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles