Idufirma aitab rahaasjad kontrolli all hoida

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy

Eesti idufirma tõi turule uudse finantsrakenduse MyFinancier, mis aitab hoida kontrolli all enda ja kogu leibkonna rahaasjad.

Rakendus võimaldab saada ülevaate finantsseisust, varadest, tuludest ja kuludest ning erinevates pankades tehtud tehingutest.

Lahendus annab kasutajale üldpildi tema ja ka kogu leibkonna finantsseisust. Rakenduse abil saab oma tulud ja kulud liigitada ning saada neist jooksva ülevaate. Samuti võimaldab rakendus saada ülevaate nii enda kui ka leibkonna netovarast.

Hetkel veebis olev beetaversioon on kõigile tasuta – kasutajal on võimalik importida kõigi Eestis tegutsevate pankade kontoväljavõtted, jaotada kandeid gruppidesse enda loodud reeglite abil, lisada juurde kõik enda varad ja kohustused ning seejärel analüüsida nii enda ja/või kogu oma leibkonna tulude, kulude ja netovara dünaamikat ajas.

Rakendus lubab kasutajatel oma finantsseisu analüüsida ka siis, kui kasutaja või leibkonna liikmete kontod asuvad mitmes erinevas pangas. Kasutaja poolt internetipankadest rakendusse alla laetud andmed krüpteeritakse ning need ei ole kolmandatele isikutele, sh ka rakenduse loojatele kättesaadavad.

Rakenduse MyFinancier loojate sõnul omavad vaid vähesed eestlased oma rahaasjadest selget ülevaadet ning kindlat finantsplaani tuleviku kindlustamiseks.

«Majandustõusu aastatel on paljude eestlaste toimetulek paranenud, kuid endiselt lähenevad vaid vähesed oma finantsasjadele teadlikult ning omavad oma finantsseisust selget ülevaadet,» sõnas üks MyFinancieri loojatest, finantsanalüüsi ja -nõustamise ekspert Kadri Mäsak.

Mäsaku sõnul ei ole Eestis isikliku finantsnõustaja teenuse kasutamine levinud ning seda saavad endale lubada vaid vähesed. Hiljutisest Arenguseire Keskuse tellimusel valminud MTÜ Rahatarkus läbiviidud uuringust selgus, et eestlased kipuvad rahaasjades olema liiga optimistlikud ja enesekindlad ning Eesti inimeste finantskäitumine on Euroopas keskmisest kehvem.

Rakenduse loojad on finantsanalüüsi ja -nõustamisteenuse valdkonnas tegutsenud Kadri Mäsak ning IT- valdkonna asjatundja Björn Dahl.

MyFinancier rakendus on esialgu saadaval beetaversioonina, võimaldades andmete importi CSV’de abil. Lähitulevikus on võimalik andmeid automaatselt importida läbi masinliidese otse pangast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles