Kingo nõunik nimetab EASi juhti korruptsiooni kinnimätsijaks (13)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Viive Aasma.
Viive Aasma. Foto: Erakogu

Kui väliskaubandus- ja infotehnoloogiaminister Kert Kingo kirjeldas ootamatult ametist lahkuda otsustanud EASi juhti Alo Ivaskit eile pärastlõunal avalikkusele vägagi positiivsete sõnadega, siis EASiga kohut käinud ministri PR-nõunik Viive Aasma edastas täpselt vastupidises toonis kommentaare.

Lühidalt kokku võttes nägid ministri ja tema otsese alluva eilsed kommentaarid välja sellised.

Minister Kingo kell 13.43 edastatud EASi prerssiteates: «EASil on Eesti majanduse arendamisel oluline roll. Ivask on olnud EASile hea juht, kuid mõistan tema soovi võtta uusi vastutusi. Tänan Alo Ivaskit tehtud töö eest!»

Minister ütles veel, et peab lisaks headele majandustulemustele Ivaski tugevuseks ka tema moodustatud ja juhitud meeskonda, kes saab organisatsioonile võetud eesmärkide elluviimist jätkata.

Ministri PR-nõunik Viive Aasma kell 21.46 Facebookis (kirjapilt muutmata): «Kui mina käisin EAS juhile Ivaskile rääkimas oma korruptsioonikahtlustest tema valitsemisalast, siis ta käitus nii nagu nüüd ka Aaviksoo TalTech puhul - mätsis asja kinni, ega kutsunud majja sõltumatut uurimist. Minu teabepäringutele, et kas midagi majas uuriti ja mis selgus vastati paragrahvide keeles, et see pole minu asi. Häbi sellistele juhtidele, kes majasised kuriteod kinni mätsivad, peaasi, et asutuse «hea maine» ei kannataks.»

Aasma lisas, et kui on juriidiliselt tuvastatud, et töötaja sooritas õigusvastase teo, tekitas ettevõttele rahalise kahju, siis juht ei pea seda inimest karjääriredelil premeerima.

«Mina jauran, kuni saan tagasi usu õigusriiki,» kirjutab Aasma.

Foto: Kuvatõmmis

Tallinna halduskohus jättis jaanuaris rahuldamata kaebuse, millega Viive Aasma kommunikatsioonibüroo Alfa-Omega nõudis Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) 171 000 euro väljamõistmist koos viivisega ning riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuse tühistamist. Aasma kaebas otsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kes teeb oma otsuse homme, reedel.

EAS tegutseb minister Kingo haldusalas.

Alfa-Omega omanik Aasma ei kuulu ühtegi erakonda, aastatel 2014-2017 oli ta endise välisministri Kristiina Ojulandi loodud Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) liige.

Aasma asus Kingo nõunikuna poole kohaga tööle paari kuu eest. Tema töö on ka ministri avalike arvamuste sõnastamine.

Alo Ivaski lahkumine oli ootamatu.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles