Garmin andis välja seni suurima ekraaniga spordikella

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Fenix 6X Pro Solar
Fenix 6X Pro Solar Foto: tootja

Tuntud spordimõttevahendite tootja Garmin esitles oma seni suurima ekraaniga spordikella  Fenix 6, mille ühte versiooni neljast saab muu hulgas laadida ka päikeseenergiaga.

Omadustelt on tegemist klassikalise  GPSiga varustatud multisport-nutikellaga. Fenix 6 seerial on aga ka üks uus – PacePro – funktsioon, mis võimaldab vastavalt kehalise võimekuse tasemele jooksu ajal oma tempot jälgida ja juhtida. Jooksjad saavad kasutada eelkoostatud treeningkavasid kas otse kellalt või kasutades Garmin ConnectTM või Garmin Connect Mobile rakendusi.

Rada läbides saavad kasutajad kella ekraanilt jälgida oma distantsi plaanitud tempot, tegelikku tempot ja kaugust distantsi lõpuni ning seda, mis ajaga eesmärk saavutatakse või kui palju puudu jääb.

Versiooni Fenix 6 ja Fenix 6X ekraani suurus on vastavalt 1,3'' ja 1,4'' – ehk 17 ja 36 protsenti suurem kui eelmistel Fenixi mudelitel. Kõige väiksemal Fenix 6S puhul on säilitatud väiksemale randmele sobiv 1,2-tolline ekraan.

Päikesepatareiga on  varustatud versioon Fenix 6X Pro Solar, mis on varustatud läbipaistva Power GlassTM laadijaga. Selle kasutajad saavad ka vaadata, kui palju aku on päikeseenergia toimel laadinud. Fenix 6X Pro Solar aku kestvus nutikella režiimis on 21 päeva ning päikeseenergia abil lisandub sellele veel kolm päeva.

Lisaks suurematele ekraanidele on Garmin võtnud kasutusele uued QuickFitTM nailonrihmad ja täiendanud silikoonrihmade värvivalikut.

Fenixi seeria sisaldab TopoActive Euroopa kaarte vabaõhutegevuste tarbeks – üle 2000 suusakuurordi radade kaarte ning 41 000 golfiväljaku kaarte üle kogu maailma. Seadmes on mäluruumi ligi 2000 muusikapalale, mis võimaldab soovi korral sünkroonida mitme populaarse muusikateenusepakkuja esitusloendeid.

Uus kohandatav toitehaldur Power Manager võimaldab kasutajal jälgida ja kontrollida, kuidas erinevad sätted ja andurid mõjutavad aku kestvust. Enne pikkade distantside läbimist on võimalik üle vaadata, kas aku laaditus võimaldab kavandatud distantsi läbida. Kasutajad saavad oma aku energiasäästurežiimi kohandada, lülitades teatud funktsioonid aku kestvuse pikendamiseks välja.

Kõikidel mudelitel on kogu päeva stressitaseme jälgimiseks randmelt südametegevuse mõõtmise funktsioon3, vee all ujumise ajal pulsi mõõtmine, ja Pulse Ox4 abil vere hapniku küllastatuse taseme mõõtmise funktsioon, mis toetab paremat une jälgimist ja kõrgusega kohandumist. Lisaks võimaldab uuenduslik Body BatteryTM energiamonitooringu funktsioon kasutajatel näha keha energiataset antud ajahetkel, mis võib treeningute, puhkehetkede ja uneaja kavandamisel abiks olla. 

Fenix 6 seeria võimaldab kasutajatel saada ka randmele teateid sissetulevate kõnede, sõnumite, e-posti jms kohta ning nutikaid teateid sünkroonida. Kõik mudelid varustatud ka kontaktivaba maksevõimalusega 6 Garmin PayTM, mida saab praegu kasutada suuremates arveldussüsteemides üle kogu maailma.

Juba saadaval oleva Fenix 6 seeria soovituslik jaehind algab 599,99 eurost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles