Massiline diiselautode sissevool tahmab Eestit (9)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Autode müügiplats Pärnus.
Autode müügiplats Pärnus. Foto: URMAS LUIK / PRNPM/EMF

Automüügiettevõtete liidu AMTEL teatel põhjustab jätkuv massiline diiselmootoriga autode sissevool Eestisse siin autode toodetavate kasvuhoonegaaside jätkuvat kasvu.

Mis puutub uutesse autodesse, siis diiselmootoriga sõiduautode müügi langus augustis peatus. «Kasutatud sõiduautode osas jätkub massiline vanemate diiselmootoriga masinate sissevool, siit ka üldine kasvuhoonegaaside tõus automüügis,» rääkis AMTELi tegevjuht Arno Sillat.

Väga positiivne on aga see, et praktiliselt 10 protsendini on tõusnud uute sõiduautode müügis hübriidide osakaal ning on tunda ka elektriautode osas teatud liikumist. «Suurem läbimurre on siiski veel ootel,» märkis Sillat.

Uute sõiduautode üldine müük tegi augustis väikese languse, aga kaheksa kuu kokkuvõttes püsib eelmise aasta tasemel. Augustis müüdi Eestis 2534 uut sõiduautot, mida on möödunud aasta augustiga võrreldes 4,6 protsenti vähem. Kaheksa kuu kokkuvõttes on tarbijad tänavu soetanud 18 893 uut sõiduautot, mis jääb mullu sama perioodi müügitulemustele 0,5 protsendiga alla.

Markidest edestas 362 uut autot müünud Toyota napilt Škodat, mida müüdi 357. Kolmanda koha vallutas Volkswagen 203 autoga. Mudelite esikolmiku tippu tõusis Škoda Octavia 150 autoga, Toyota RAV4 eelistasid 138 klienti ja kolmandale kohale kerkis Dacia Duster 105 autoga.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles