Võtab kõhedaks: iga kümnes eestlane pole siiani kasutanud internetti (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
internetikasutaja
internetikasutaja Foto: Sander Ilvest / Postimees

Enam kui kümnendik eestlasi pole siiamaani kasutanud internetti, lugenud kordagi ühtegi e-kirja ega kasutanud riigi e-teenuseid, selgub statistikaameti andmetest.

Selle kohaselt on viimastel andmetel internetti kasutanud 89,4 protsenti eestlastest, mis arvuliselt teeb 850 500 inimest. Näitaja viivad alla just vanemad kui 44-aastased inimesed, kuna nooremate puhul on internetikasutajate hulk enam kui 99,5 protsenti.

65–74-aastase seas on interneti hüvesid maitsta saanud vaid 58,6 protsenti.  Eesti infoühiskonna arengukava on seadnud eesmärgiks, et aastaks 2020 on selles vanuses interneti mittekasutajate osakaal vaid 6 protsenti.

Eestis on aga väga hea seis näiteks võrreldes brittidega – BBC avaldas täna materjalid, mille kohaselt ei kasuta internetti koguni 20 protsenti Suurbritannia elanikest.

Internetiühendusega leibkondade osatähtsus on Eestis 90,5 protsenti ehk 494,5 leibkonda. Püsiühendusega internetiga leibkondade osatähtsus on seejuures 80,7 protsenti ja see on üks kehvemaid näitajaid Euroopa Liidus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles