Vaata otse: kõrgetasemeline digitippkohtumine Tallinnas

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Digitippkohtumine
Digitippkohtumine Foto: Korraldajad

Postimees vahendab teisipäeval algusega kell 8.30 selle uudise vaates otseülekannet Tallinnas toimuvalt rahvusvaheliselt konverentsilt Tallinn Digital Summit 2019.

Koos Eestiga võtavad konverentsist osa 20 riigi IT-ministrid ja valdkonna eestkõnelejad ning peateemaks on tehisintellekt ning selle mõju tulevikule.

Ekspertidena astuvad Fotografiskas toimuval sündmusel üles Microsofti Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika president Michel van der Bel, OECD tehnoloogiavaldkonna asepeasekretär Ulrik Vestergaard Knudsen, maailma ühe juhtiva tehisintellekti ettevõtte Arago tegevjuht ja asutaja Hans-Christian Boos, Keenia teadlane ja World Wide Web Foundationi digitaalse võrdsuse eestkõneleja Nanjira Sambuli ning Michigani Ülikooli teoreetilise füüsika professor ja teadlane Stephen Hsu.

Digitippkohtumise ettekannetes arutletakse, kuidas tehisintellekti abil avaliku sektori tõhusust suurendada, milliste nippidega arendada tööturul vajalikke oskusi ning milline mõju võib olla tehisintellektil tervishoiuteenuse osutamisel.

Kõnelejad annavad ka omapoolse nägemuse, kuidas muudab tehisintellekt seadusandlust. Samuti on eraldi sessioon pühendatud targa linna tulevikuväljavaadetele. Eelnimetatu kõrval on aga oluline kuulda, kuidas tulevikuski kõike inimlikku säilitada.

Digitippkohtumine toimub kolmandat korda.

Kell 11.30-12.45 on võimalik jälgida otseülekandeid kolmelt paralleelsessioonilt:

«Tehisintelligents valitsuse tasandil»
Lektor: Siim Sikkut

«Tehisintelligents tervishoius»
Lektorid: Dan Bogdanov, Edward Bukstel, Stephen Hsu, Susan Kaplan, Lili Milani ja Moira S. Patterson

«Tehisintelligents ja seadus»
Lektorid: Salma Abbasi, Karen McCabe, Massimo Marelli ja Eileen M. Lach

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles