Vaata iPhone'ga tehtud pilte teleri ekraanilt

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Apple on teada tuntud oma mugava, kuid suletud ökosüsteemi poolest. Paljusid Apple arendatud funktsioone saavad kasutada ainult i-seadmete omanikud. Mõneti on see mõistetav, kuid sageli põhjustab ka meelehärmi. Üheks selliseks näiteks on Androidi kasutajatele juba ammu iseenesest mõistetav telefoniga piltide vaatamise võimalus koduse teleri suurelt ekraanilt, kirjutab Mart Laanemägi tehnoloogiaportaalist Digitark.

Nüüd võimalik ka iPhone'iga

Õnneks aga on siin valdkonnas jää tasapisi liikuma hakanud ning uuemad Samsungi nutitelerid oskavad iPhone'idega suhelda.

Täpsemalt tähendab see seda, et kui senini pidid iPhone'i omanikud telefoniga tehtud piltide teleri ekraanilt vaatamiseks soetama Apple TV nimelise lisaseadme, siis nüüd võimaldavad uuemad Samsungi televiisorid telefoni endaga juhtmevabalt ühendada. Täpselt nagu Androidi telefonid seda juba ammu on osanud.

Kuidas?

Nimelt omavad mitmed Samsungi televiisorid nüüd Airplay2 nimelise tehnoloogia tuge. Maakeeli tähendabki see seda, et nii pilte kui videoid saab telefonist otse teleka ekraanile suunata.

Funktsionaalsuse kasutamine on iseenesest väga lihtne. Selleks tuleb kõigepealt veenduda, et nii telefon kui teler on ühendatud sama WiFi-võrguga. Seejärel tuleb avada telefonis Photos nimeline rakendus ehk pildid ning vajutada jagamise nuppu. Edasi tuleb kuvatavate võimaluste seast leida AirPlay ikoon. Nüüd kuvatase koduse TV nimi ja peale selle valimist ilmubki teleri ekraanile nutiseadmes kuvatav foto. Esmakordsel ühendamisel tuleb seadmete omavaheliseks sidumiseks telefoni sisestada teleri ekraanil kuvatav parool. Ja põhimõtteliselt ongi kõik. Televiisor oskab näidata nii pilte, kui mängida videoid ning toetatud on ka Live pildid ehk fotod mis on iPhone'is justkui lühikesed videoklipid.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles