Abilinnapea: Oslo on muutunud sisuliselt sularahavabaks (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Marthe Scharning Lund
Marthe Scharning Lund Foto: Aivar Pau

Oslos sisuliselt enam ei kasutata sularaha ning see on muu hulgas hävitanud varimajanduse ja korruptsiooni, ütles Oslo ettevõtluse arendamise eest vastutav abilinnapea Marthe Scharning Lund.

«Oslos on tänaseks sularahavool sisuliselt kadunud. Kõike tehakse online’is ja see on paljud asjad keeranud pea peale. Minu jaoks tähendab see muutus eelkõige ettevõtluse ja rahavoogude läbipaistvust ning musta äri kadumist, aga ka paremat maksude tasumist ja võitlust korruptsiooniga,» ütles Marthe Scharning Lund täna Oslo Innovation Weekil.

Seega ei seisne fintech-lahenduste võlu tema sõnul ainult võimaluses rohkem raha teha ja teenuste mugavamaks muutmises, vaid ka kogu ühiskonna avamises.

Abilinnapea tõdes, et 680 000 elanikuga Oslo kasvab igal aastal 10 000–15 000 inimese võrra. Seda on palju ning see seab ka linna arendamisele suured nõuded – asju tuleb teha uuel viisil ning innovaatiliselt. «Küsimus on selles, kuidas me mõtleme, kuidas me toodame, kuidas me elame, kuidas me töötame. Kusjuures ükski inimene ei tohi kiire digitaalse arengu rongist maha jääda,» rääkis Scharning.

Kõige suurem Oslo linna ees seisev väljakutse on tema sõnul praegu kliimamuutustega võitlemine ja selle nimel peavad end muutma kõik ühiskonnaliikmed. Ainult võimude reguleerimisest ei aita.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles