Bussifirmad avavad suu: riigi ülbus tapab Eesti bussiliikluse (9)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Hansa Grupi juhi Neeme Tammise sõnul tahab riik, et bussifirmad ennustaks kümne aasta peale ette, kuidas muutuvad kütusehinnad, palgad ja tarbijahinnaindeks.
Hansa Grupi juhi Neeme Tammise sõnul tahab riik, et bussifirmad ennustaks kümne aasta peale ette, kuidas muutuvad kütusehinnad, palgad ja tarbijahinnaindeks. Foto: Aivar Pau

Üle Eesti maakondlikke liine teenindavate bussifirmade hinnangul on riigiametnike aastaid kestnud ülbus ja turusolkijate soosimine viinud kaoselähedaste tagajärgedeni. Majandusministeeriumi (MKM) sõnul tahavad bussifirmad lihtsalt rohkem raha saada.

Sisuliselt kõik liine teenindavad bussid hilinevad, bussid  ise on väga halvas tehnilises korras, juhid on tülpinud ja solvavad reisijaid, aeg-ajalt purjuski ja satuvad hooletuse tõttu raskete tagajärgedega  liiklusõnnetustesse. Rahul pole reisijad, bussifirmad ega teenust tellivad riik ja omavalitsused.

Kujunenud olukord näitab mitme bussiettevõtte juhi sõnul ilmekalt, kui mäda on tänane majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) juhitud süsteem, mille ilmselgelt läbikukkunud peaeesmärk on kusjuures sõiduautode vähendamine bussitranspordi kasutamise suurendamise kaudu.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles