Intervjuu: Nortal sai USAs õppetunni ja teeb nüüd megakäivet

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Kaks ja pool aastat tagasi ei olnud Nortalil Ühendriikides mitte midagi, täna on aga ettevõttel 25–30-miljoniline, kasumlik ja kiiresti kasvav äri, ütleb Nortali juhatuse liige Oleg Švaikovski. 
Kaks ja pool aastat tagasi ei olnud Nortalil Ühendriikides mitte midagi, täna on aga ettevõttel 25–30-miljoniline, kasumlik ja kiiresti kasvav äri, ütleb Nortali juhatuse liige Oleg Švaikovski. Foto: Aivar Pau

Tehnoloogiettevõte Nortal on kasvanud USAs suurimaks Eestist pärit tööandjaks ja ootab seal sel aastal teha enam kui 25-miljonilist (USD) käivet, kuid selleni jõudmiseks tuli üle elada ka mitu kriitilist hetke, ütleb ettevõtte USA üksuse juht Oleg Shvaikovsky.

Kaks aastat tagasi sai Nortal USAs lepingu ühe suurima mobiilioperaatoriga, aasta tagasi ostsite Seattle’is kohaliku arendusettevõte Dev9. Kuidas teil äri praegu USAs läheb?

Julgen väita, et praegu on Nortal USAs suurim Eestist pärit tööandja. Meil on kohapeal palgal sadakond inimest, keda toetab ligi 50 inimest teiste riikide kontoritest.

Meie hoiak oli algusest peale mitte mängida odava tööjõu peale, vaid minna sinna tegema päris USA äri päris USA hindadega. See on võimaldanud meil palgata korraliku palgaga kohalikke töötajaid: IT-eksperte, projektijuhte, arendajaid, analüütikuid. Ka müügiinimesi, kes moodustavad kogu meeskonnast umbes kümnendiku.

Äri läheb väga hästi. Ennustan, et USA üksuse käive on sel aastal juba üle 25 miljoni ja järgmisel aastal tublisti üle 30 miljoni dollari. See on korralikult kasumlik äri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles