Kohtingupettur Alar Mikfelt sai suhtlemiskeelu

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Alar Mikfelt
Alar Mikfelt Foto: Sotsiaalmeedia

Kohus määras naisohvritelt kokku enam kui miljoni euro väljapetmises süüdistatavale Alar Mikfeltile suhtlemiskeelu, kuna mees hakkas oma ohvreid telefoni teel terroriseerima ka eeluurimisvanglas vahi all viibides.

«Kuivõrd Alar Mikfeltile on kehtestatud suhtlemispiirangud, siis ei ole temaga otse suhtlemine enne kohtumenetluse algust võimalik,» kõlas Põhja ringkonnaprokuratuuri esindaja kommentaar Postimehele.

Postimehe andmeil olid Mikfeltile suhtlemispiirangud kehtestatud ka kohtueelse uurimise ajal, kuid seoses tema kohtu alla andmisega kaotasid need kehtivuse. Kohe seejärel, augustis ja septembris, asus Mikfelt mitmele oma ohvrile vanglast helistama – kellele jätkuvalt helgest ühisest tulevikust rääkima, kellele raha lubama, kellega lobisema oma maha jäänud asjade saatusest.

Kindla elu- ja töökohata, ent tohutu tunnustamisvajaduse all ägav Alar Mikfelt mängis aastatel 2015–2019 kohtinguportaalidest leitud naiste ees heal järjel hurmurit ja pettis neilt kasulike äritehingute ja ühise tuleviku lubadustega ettemaksusummasid välja.

Süüdistuse kohaselt oli ohvreid kokku 16 ning neilt õnnestus tal välja keelitada enam kui miljon eurot.

Mees elas vaheldumisi kohtinguportaalidest leitud naistuttavate juures, ilma et need üksteise olemasolust teadsid. Mikfelt sõitis juhtimisõigust omamata ringi uhkete, ent võõraste autodega ning poseeris fotodel uhkete jahtide taustal.

Kohtinguportaalides Alar Tammena esinenud Mikfelt jäi märtsis vahele pärast seda, kui kaks lubaduste ohvrit sattusid omavahel temast rääkima ja politseisse pöördusid.

Õiguskaitseorganid vahistasid 47-aastase mehe selle aasta 21. märtsil ning kohus tema üle algab järgmise aasta veebruaris. Sarnaste süüdistustega on mees süüdi mõistetud ka aastal 2007.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles