Uurimisaluste Tallinna mänguväljakute arv kasvas kolmeni

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Lasnamäel avatakse Peterburi linna poolt Tallinnale kingitud mänguväljak, 27.09.2019
Lasnamäel avatakse Peterburi linna poolt Tallinnale kingitud mänguväljak, 27.09.2019 Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet (TTJA) on alustanud nüüdseks kokku kolm menetlust Tallinnasse värskelt rajatud laste mänguväljaku suhtes, millest üks on Peterburi linna kingitus.

«Meile on teada, et TTJA on algatanud menetluse kolme mänguväljaku ohutuse küsimuses, millest üks mänguväljak asub Lasnamäel ja kaks Haaberstis. Laste mänguväljakute ohutus on vaieldamatult väga tähtis ja ootame samuti TTJA ekspertiisi tulemust,» ütles Postimehele Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

Postimehe andmetel on kõik need mänguväljakud rajanud KSIL Eesti OÜ ning jutt käib kahest nende pakutavast mänguväljakutüübist, mis pole Eestis sertifitseeritud.

Kalle Klandorfis tekitaski küsimust see, kuidas saab Eestis teenust pakkuda sertifitseeritud ettevõte, kelle toodangu ohutuse osas tekib TTJA-l kahtlusi.

«Loomulikult eeldab linn, et hankel osalevad ettevõtted ehitavad laste jaoks ohutuid mänguväljakuid. Vajadusel tuleb ohutusealased puudused ehitajal endal kõrvaldada,» rääkis abilinnapea.

Rajaja ähvardab kohtuga

Pärast seda, kui Postimees avaldas eelmise nädala lõpus artikli selle kohta, et menetlust on alustatud Pae pargis asuva mänguväljaku ohutuse kontrollimiseks, pöördus toimetuse poole ka selle firma juht Ilya Kutikov.  

Tema kirja mõtteks oli nõue artikkel eemaldada: «Teavitame Teid, et asi on laimuga. Palume viivitamatult avaldada ümberlüke. Vastasel juhul pöördume kohtusse.»

Menetluse alustamist oli reedel kinnitanud aga TTJA.

«Oleme alustanud menetlust ning seejuures viinud läbi ka paikvaatluse. Tuvastasime mittevastavusi ning järgmiseks pöördume omaniku poole, et küsida selgitusi,» kinnitas TTJA pressiesindaja Anne-Mai Helemäe.

On selgunud, et mänguväljaku seadmetel esineb mittevastavusi mänguväljaku seadmete standardile. Jutt käis ülemöödunud nädalal Pae pargis pidulikult avatud laste mänguväljakust. Avamistseremooniast võtsid teiste seas osa Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart ja Peterburi asekuberner Vladimir Knjaginin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles