Kinnistusraamatu uuendamine kukkus juba läbi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
RIKi e-kinnistusraamat.
RIKi e-kinnistusraamat. Foto: RIK

Registrite ja infosüsteemide keskus (RIK) keeldus arendusettevõttelt Avalanche Laboratory OÜ vastu võtmast e-kinnistusraamatu infosüsteemi esimese etapi töid ning tagatipuks teatas, et taganeb senisest arenduslepingust ja nõuab lepingu teiselt poolelt leppetrahvi.

Lepingu mõlemad pooled kinnitavad, et neil on erimeelsusi olnud, kuid mis need täpselt on, seda ei soovi nad öelda, kirjutab portaal Geenius.

Uus vabavaraline kinnistusraamatu infosüsteem pidi esialgsete plaanide kohaselt valmima järgmiseks aastaks, kuid kuna arendustööde esimene etapp ei olnud RIKi jaoks vastuvõetav, on suur tõenäosus, et võimalikud vaidlused ning uute arendajate leidmine ja tööde uuesti tegemine võtab aega nõnda palju, et uuendustega ei jõuta avalikkuse ette järgmise aastanumbri sees tulla.

Kinnistusraamatu uuenduse arenduseks kuulutas RIK välja hanke 2018. aasta suvel. Raamleping sõlmiti kokku 11 ettevõttega. Hanke kohaselt korraldati iga etapi jaoks raamlepingu osalistega minikonkursid, millest esimese võitis Avalanche Laboratory OÜ.

Loe pikemalt portaalis Geenius

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles