Facebook tuli välja uudisteteenusega

Copy
Facebook
Facebook Foto: JUSTIN SULLIVAN / AFP

Sotsiaalmeediahiid Facebook tuli Ühendriikides välja toimetatud uudisteteenusega Facebook News, millega proovitakse minetada platvormi maine libainfo levitajana.

Uudisterubriik on eraldi kasutajate tavalisest seinast ja sisaldab artikleid Facebookiga koostööd tegevatelt uudisteorganisatsioonidelt. Uudisterubriigi sisu toimetavad nii päris inimesed kui algoritmid.

«Facebook News annab inimestele rohkem kontrolli lugude üle mida nad näevad ja võimaluse avastada neid huvitavaid uudiseid otse läbi Facebooki rakenduse,» teatas sotsiaalmeedia.

Facebook News on osa sotsiaalmeediafirma asutaja Mark Zuckerbergi algatusest edendada kvaliteetajakirjandust ja aidata lugejatel eristada päris uudiseid libainfost.

Arvatavalt Facebook maksab osal uudisteorganisatsioonidest, mis News Tabi sisusse panustavad, ehkki täpsed detailid pole teada.

Facebookiga on partnerlusleppe sõlminud umbes 200 väljaannet, nende seas Wall Street Journal, Washington Post, CBS News, BuzzFeed, Fox News, Boston Globe, Bloomberg ja Vanity Fair.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles