Üleriigiline elektriautode kiirlaadimisvõrk maksab 6,6 miljonit

Kaur Paves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode laadimiskoht. Pilt on illustratiivne.
Elektriautode laadimiskoht. Pilt on illustratiivne. Foto: Reuters / Scanpix

Energeetikakontsern ABB ja KredEx allkirjastasid 6,6 miljoni eurose lepingu, mille kohaselt rajab ettevõte üleriikliku elektriautode kiirlaadimisvõrgu 2012. aasta jooksul.

Vastavalt lepingule tarnib ABB orienteeruvalt 200 elektriautode kiirlaadijat koos nende paigalduse, hoolduse ja haldamiseks vajaliku operaatorteenusega viieks aastaks. Laadijad paigaldatakse kõrge liiklustihedusega maanteede äärde ja kõikidesse enam kui 5000 elanikuga asulatesse. Kiirlaadimispunktide omavaheline distants maanteedel on hinnanguliselt umbes 40-60 km. «Meie kohalik ABB organisatsioon koos partneritega G4S-ist ja NOW! Innovationsist töötame tugevasti selle nimel, et Eestist saaks ka elektromobiilsuse pioneer maailmas,» avaldas ABB Balti riikide juht Bo Henriksson lootust.

«ABB jaoks on suur au ja motivatsioon rajada maailma esimene üleriiklik kiirlaadijate võrk just Eestisse,» lisas Henriksson. «E-riigina tuntud Eestil on nüüd suurepärane võimalus saavutada selles kasvavas valdkonnas märkimisväärne liidripositsioon.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles