Gruusia matkib Eestit: ametnikud pannakse elektriautode rooli

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautod.
Elektriautod. Foto: Priit Simson

Gruusia president Mihheil Saakašvili on taas Eestist ideid ammutanud, sedapuhku elektriautonduse valdkonnas, kirjutab Whatcar.ee.

Nimelt on Saakašvili otsustanud sarnaselt Eestile rajada üle riigi elektriautode kiirlaadimisvõrgustik ning soetada riigile ca tuhat elektriautot.

Küll aga ei plaani ta Gruusias panna elektriautodega sõitma sotsiaaltöötajad, vaid erinevate ministeeriumite kõrged ametnikud. Samuti ei kavatseta Gruusias hakata sõitma pisikeste jaapanlastega nagu meil, vaid sõitmiseks on kavas teha leping Renault`ga, kellelt soetatake suure tõenäosusega elektrilised Renault Fluence Z.E.`d, mis on märksa esinduslikumad autod.

Usutavasti müüb Renault ka Gruusias oma elektriautod valitsusele ilma akudeta, mis toob autode omahinna oluliselt allapoole. Akude eest hakkab Renault lihtsalt renti küsima ja kui nendega peaks midagi juhtuma, vahetatakse need lihtsalt uute vastu välja.

Sama plaan on Renault`l ka Eestis, kus autod saabuvad müügile ilma akude hinda sisaldamata. Akude eest hakatake küsima renti (kuuldavasti suurusjärgus 70 eurot kuus) ning Kredex on andnud nõusoleku toetada elektriautode ostjad ka akude rentimisel.  

Samuti oin Kredex teatanud, et ehkki toetussüsteem lõppeb 2012 aastaga, võib auto kohale jõuda ka hiljem. Teisisõnu, kui auto saab valmis alles aastal 2013, saab tema ostmiseks sõlmida lepingu ära juba varem, 2012. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles