PBK omanikfirma: Starmani ja STV tegevus on ebaeetiline

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Edastamistasu pärast probleeme tekitanud PBK-d ja veel mitut venekeelset telekanalit koondav meediakontsern BMA nimetab eelneva hoiatuseta kanali edastamise lõpetanud Starmani ja STV tegevust põhjendamatuks ja ebaeetiliseks.


Need kaks operaatorfirmat lõpetasid täna nimelt PBK edastamise oma võrkudes, põhjendades seda liiga kõrge edastamistasuga ning sellega, et kanalite vahendajaga ei õnnestunud läbirääkimiste käigus kokkuleppele jõuda.

Alles eelmisel neljapäeval ütles Starmani kommunikatsioonijuht Timo Hartikainen Postimees.ee'le, et kuigi 2009. aastaks pole kanali edastamiseks lepingut sõlmitud, on kuni 18. jaanuarini olemas ajutine kokkulepe. Vaatamata sellele katkestati kanali näitamine juba täna.

«Starmani ja STV tegevus on põhjendamatu ja ebaeetiline televaatajate suhtes. Meie kanalite esindaja, MTÜ Balti Autorite ja Leviliit (BALL), andis kaabeltelevisiooni operaatoritele loa edastada kanalit tasuta kuni läbirääkimiste lõpuni ja lepingute sõlmimiseni. Operaatorid aga lõpetasid ühepoolselt ja kliente ette hoiatamata kanali edastamise, korrates sellega 2006. aasta jaanuari analoogseid sündmusi,» teatas BMA telekanalite direktor Polina Goldstein tänases pressiteates.

BALLi peaspetsialist Ain Soosaare sõnul tegi liit kõik võimaliku, et vältida PBK väljalülitamist Eestis, kuid Starman ja STV lõpetasid kanali edastamise, rikkudes sellega oma klientidega sõlmitud lepinguid, mis kohustavad neid informeerima oma kliente muudatustest kanalite valikus kuu aega ette.

Soosaare sõnul pakuti kõigile Eesti kaabeltelevisiooni operaatoritele ühesuguseid tingimusi BMA telekanalite edastamise lepingute sõlmimiseks.

«Me loodame läbirääkimiste jätkumisele ja sellele, et jõutakse mõlemaid pooli rahuldavale kokkuleppele, kus kannatajateks ei ole Pervõi Baltiiski Kanal'i vaatajad,» märkis Soosaar.
BMA teatel on Pervõi Baltiiski Kanal kättesaadav Elioni ja Telseti ja paljude väiksemate operaatorite võrkudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles