Karbist välja: Galaxy A30s – vähese raha eest palju Samsungi

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Galaxy A30s
Galaxy A30s Foto: Aivar Pau

Samsung tõi äsja osas Eesti poodides müügile oma madalama hinnaklassi uusima mudeli Galaxy A30, mis põgusa tutvumise järel mitte ainult ei jäta täiesti normaalse Samsungi mobiili muljet, vaid ka on seda.

Normaalse selles mõttes, et kätte võttes ja disaini vaadates on tegemist ilmselgelt äratuntavalt Samsungiga – sellel on mõnusalt suur ekraan, üleni klaasiga kaetud korpus ja korralik kaamerakomplekt, vägagi mahukas aku ning paraku ka odavale telefonile omane aeglasevõitu protsessor.

Välisdisaini poolest on seadmega tõesti kõik kõige paremas korras. Ekraani diagonaaliks on 6,4 tolli ehk tegemist on sisuliselt sama suure telefoniga kui tuhatkond eurot kallima Galaxy S10 Plus puhul. Tõsi, see ekraan on veidi lamedam kui tipptelefonidel ja nii on musti servi veidi rohkem näha. Eriti sümpaatne on A30si tagakülg, millele on disainitud tagasihoidlikke geomeetrilisi kujundeid. Suurusele vaatamata kaalub vidin vaid 166 grammi.

Põhikaameraid on seadmel kolm: 123-kraadise haardega ülilainurkkaamera (8MP), 25MP peakaamera (ava suurusega 1,7) ja hägustusefekti saavutamiseks mõeldud sügavuskaamera (5MP, f/2,2).

Pealinna ühes paremas kohvikohas pakutava ümbruse hägustas ta hetk tagasi ära nii:

Foto: Aivar Pau

Maakri «pilvelõhkujaid» haaras ta aga sisehoovist oma vaatevälja niipalju:

Foto: Aivar Pau

Pean tunnistama, et mulle nende fotode värvide ausus, vaate ulatus ja teravus vägagi meeldivad.

Nagu meeldib mulle see, et nii odaval telefonil on ekraani sisse ehitatud sõrmejäljelugeja, NFC-maksete võimalus ja et jätkuvalt on olemas klassikaline kõrvaklapisisend.

Foto: Aivar Pau

Muutmälu (RAM) on seadmel aga oma vähesuse osas piiri peal – RAMi näitaja on 3 või 4 GB. Samsungi enda toodetud protsessor Exynos 7904 saab protsesside vedamisega küll hakkama, aga kaugeltki mitte nii kiiresti kui kõrgema klassi mobiilide oma.

Tarkvaraplatvormiks on seadmel Android 9. Ja nii odavalt seadmelt ei maksa oodata vee- ja tolmukindlust. Aku on vägagi korraliku mahutavusega 4000 mAh ja laadida saab seda uusima USB-C tüüpi laadijaga.

Maksab see seade Klickis ja Photopointis ligikaudu 250 eurot. Täitsa soovitan kaaluda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles