Kuidas Androidil telefoninumbreid blokeerida

, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: iStock

Oled tüdinenud tüütutest müügikõnedest? Õnneks on Androidil võimalusi, kuidas soovimatuid kõnesid blokeerida, kirjutab Hardi Keerutaja tehnoloogiaportaalist Digitark.

Kui sul on kõrini võõraste tehtud kõnedest või müügimeestest, kes oskavad alati leida helistamiseks kõige «sobivama» aja, siis võib-olla oleks mõistlik teinekord mõni number blokeerida. Võimalusi on palju ja olenevalt tootjast on need veidi erinevad, kuid põhimõte on sama. Kasutasin näitena Samsung Galaxy S9 telefoni operatsioonisüsteemiga Android 9. Osa telefonides võib kõnede blokeerimise võimalus olla peidetud seadete pikkade keerdkäikude taha, teistes jälle ei pruugigi seda võimalust algupäraselt olla. Selleks puhuks soovitame paari rakendust. Alustame aga juba sisseehitatud võimalustest.

Kõnede blokeerimine

Nagu öeldud, meetodid võivad natuke erineda, olenevalt telefonimudelist ja Androidi versioonist. Juhised on ka YouTube’ist leitavad, kui siinne näide ei toimi. Uuematel Androidi versioonidel (alates Marshmallow 6.0) on numbri blokeerimine üsna lihtne.

Kõigepealt tuleb koduekraanilt avada telefoniäpp (roheline ja telefonitoru kujutisega). Sealt avada seaded (hamburgeri ikoon) > Seaded > Numbrite blokeerimine > edasi saab valida kontaktid ja numbrid, keda soovitakse blokeerida. Lõpetuseks salvesta valik ja järgmine kord, kui loetelusse lisatud number proovib ühendust võtta, kuuleb ta kinnist tooni.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles