SEB äpiga saab ka nüüd poes maksta (1)

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Viipemakse
Viipemakse Foto: Kuvatõmmis

SEB tegi oma Androidi mobiilidele mõeldud äpis uuenduse, mille tulemusel saavad nüüd ka selle panga kliendid teha poes makseid makseterminali mobiiliga puudutades.

Tasuda saab mobiiliga kuni 150-eurose ostu eest nii Eestis kui välisriikides ning telefonis peab olema aktiveeritud NFC-funktsionaalsus. Pangakaardi kasutamiseks mobiiltelefoni  peab selle SEB mobiiliäpis aktiveerima. Uuendust saab rakendada kõikidele Mastercardi kaartidele, ka nendele, millel puudub viipemakse funktsiooni, teatas SEB.

Kuni 25-eurose ostu tegemiseks ei ole vaja tehingut mobiilse PIN-koodiga kinnitada. Siiski küsib mobiilirakendus aeg-ajalt kasutaja identiteedi tõestamist, et tagada maksimaalne turvalisus.

Kui tehing on summas 25 kuni 150 eurot, tuleb see alati PIN-koodi või biomeetrilise autentimisvõimalusega kinnitada. Üle 150-euroseid oste mobiilse viipemaksega teha ei saa - selliste tehingute jaoks tuleb kasutada tavalist plastikkaarti.

Viipemaksed mobiiliga on loonud oma klientidele ka Swedbank. Kõikide pankade kaarte saab viipemakseteks kasutada Telia tasku äpi abil.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles