Neljapäeval otse: «Võrgustik võrgutab»

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
Foto: HITSA

Postimees vahendab neljapäeval algusega kell 10 selle uudise vaates otseülekande HITSA (Hariduse Infotehnoloogia Sihtasutus) korraldatavalt seminarilt «Võrgustik võrgutab».

Tänavuse seminari fookuses on värskelt valminud ja piloteeritud gümnaasiumi informaatika ainekava. Uut ainekava ja esimeste kuude õppetunde tutvustavad autorid ja sellega seotud inimesed.

Teiste seas esineb ka Bolti asutaja Martin Villig. Oma digilahenduse arendusprojektide lühitutvustustega astuvad publiku ette gümnaasiumiõpilased.

«Tehnoloogiaettevõtted Helmes, Playtech ja Cleveron otsivad pidevalt uusi töötajaid ametikohtadele, mis võiks väga hästi olla jõukohased ka nutikamale gümnaasiumilõpetajale,» ütleb ProgeTiigri programmi juht Kristi Salum. «Vaja oleks vaid, et noored saaks koolist kaasa esialgsed teadmised programmeerimisest.»

Ekspertide välja töötatud uue gümnaasiumi informaatika ainekava eesmärk ongi anda igale gümnaasiumiõpilasele võimalus arendada huvidest lähtuvalt IT-oskusi ning rakendada neid praktikas. Plaan pole teha igast õpilasest programmeerija, vaid anda noortele võimalus õppida koos meeskonnaga leidma uuenduslikke lahendusi elulistele probleemidele.

Seminar toimub 5. detsembril kell 10-16 Artise kinos. Täpsema info ürituse kohta ja ajakava leiab siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles