Mobiili akut saab laadida liikumisel vabaneva energiaga

Marina Lohk
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Tremont Electric tutvustas Las Vegase tehnoloogiamessil CES elektrigeneraatorit, mis laeb mobiiltelefoni, iPodi, fotoaparaadi või teiste sarnaste seadmete akut inimese liikumisel vabaneva energiaga.



Torukujuline ning pisut üle 20 cm pikkune seade nimega nPower PEG peab töötamiseks olema vertikaalasendis, vahendab Tartu Ülikooli tehnoloogiaportaal

Novaator

.

Selle saab kinnitada puusale või asetada seljakotti. Olles ühendatud energiat vajava elektroonilise seadmega, laeb ta selle akut energiast, mille saab inimese liikumisest. Seade kaalub umbes 250 grammi, kirjutas Cleantechnica.

Tremonti sõnul piisab enamiku mobiiltelefonide akude laadimiseks kõigest pisut pikemast kui tunnisest jalutuskäigust. nPower PEG on kasulik seade eelkõige neile, kel tuleb viibida pikemalt tsivilisatsioonist eemal.

Seega näiteks matkajaile, kelle jaoks GPS-seadme, fotoaparaadi, videokaamera, mobiiltelefoni ja teiste sarnaste seadmete töövõimelisuse garanteerimine on selgelt olulisem kui mure lisandunud 250 grammi pärast seljakotis.

Rahalist kokkuhoidu selle seadme ostmisest ilmselt ei saa. Mobiiltelefoni saab küll edaspidi tasuta laadida, kuid nPoweri 149-dollariline hinnasilt teeb raha tagasiteenimise üsna küsitavaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles