Idu- ja IT-firmad sõlmisid poolsalajase kokkuleppe

Aivar Pau
, ajakirjanik
Copy
​Startup Week tutvustas Pärnu noortele kodukohas olevaid võimalusi.
​Startup Week tutvustas Pärnu noortele kodukohas olevaid võimalusi. Foto: Karoliine Aus

Eesti Startup'i Juhtide Klubi MTÜ ja Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liit (ITL) sõlmisid sel nädalal koostööleppe, millest osa on salajane ja osa avalik.

«Päris terve leping on majasiseseks kasutuseks,» tunnistas ITLi esindaja Kristi Semidor.

Ta oli siiski valmis avaldama uue koostöölepingu põhipunktid. Nende kohaselt kooskõlastavad pooled teineteisega avalikke seisukohti ja PR-tööd, jagavad statistilist infot, proovivad kokku leppida mõlemale poolele sobivas keskkonnas tehnoloogiasektori arenguks ning korraldavad ühisüritusi.

Koostööprojektide puhul, mis eeldavad ootuspärasest infovahetusest enamat ajalist või rahalist ressurssi kas ühelt või mõlemalt poolelt, lepitakse poolte projektipõhine panus eraldi lihtkirjalikult kokku enne kulutuste tegemist.

ITLi kuulub 96 ettevõtet, kelle käive moodustab üle 67 protsendi Eesti IKT-sektori kogukäibest. Eesti idufirmade asutajaid koondavasse klubisse kuulub üle 100 eraisikust ettevõtja.

«Eks see, et oleme pisut eraldi tegutsenud, tuleneb alustavate ja end turul juba tõestanud ettevõtete eripärast, huvidest ja võimalustest,» ütles ITLi president Andre Krull. «Näeme üha enam, et koostöö oleks kasulik.»

Suurem ühine ettevõtmine on Eesti Sõprade Rahvusvahelise Kohtumise raames Eesti digiarengut käsitleva ärikonverentsi korraldamine 2020. a. juulikuus ja järgnevatel aastatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles