Xiaomi Mi A3, sest milleks maksta rohkem?

Erki Oras
, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: Telia e-pood

Nutitelefonide maailmas käib tihe rabelemine. Keskklassi telefonid astuvad kandadele tippklassi lipulaevadele, odavama otsa telefonid teevad elu kibedaks keskklassi kõnetorudel. Tarbija võib selle üle ainult rõõmustada – sama raha eest saab üha rohkem, kirjutab Erki Oras tehnoloogiaportaalist Digitark.

Xiaomi nagu nii mitmedki teised Hiina telefonitootjad on algusest peale pakkunud tarbijale võimalikult võimast raudvara võimalikult soodsa hinna eest. Üheks eestvedajaks sellel rallil on olnud Xiaomi, kes lisaks raudvarale on aktiivselt panustanud ka oma toodete disaini. Ning selle eest ka arvukalt rahvusvahelisi preemiaid saanud. Xiaomi Mi A3 on suurepärane näide Xiaomi edukast strateegiast. Võtame siis Xiaomi Mi A3 osadeks ja vaatame lähemalt, kui hea telefoniga on tegu.

Välimus

Mi A3 on meeldivalt minimalistlik, ainult kahe füüsilise nupuga telefoni paremal küljel. Minule isiklikult minimalism meeldib, see jätab telefonist märksa stiilsema ja hinnalisema mulje. Ekraani alla peidetud sõrmejäljesensor annab telefonide välimusele palju juurde minu arvates.

Ehkki telefoni tagumine külg on plastist, siis näeb ka see üpris väärikas välja, meenutades veidi Huawei hiljutisi tippmudeleid P10 ja P20. Välimuse poolest saab Mi A3 minu käest kindla plusspunkti. Ehkki metall meeldiks mulle rohkem, siis tuleb siin ikkagi arvestada hinnaklassi.

Ekraan

6-tolline Super AMOLED-ekraan on tänapäeval juba standardiks kujunenud. Ehkki selle resolutsioon ei vasta tänapäeva tippstandarditele, siis pole põhjust pildi teravuse ega värvide kvaliteedi üle nuriseda. Vähemalt tavatarbijal. Ka siin saab Mi A3 minu käest plusspunkti ilma pikema vaidluseta.

Heli

Ühistranspordi kasutajad on harjunud sellega, et ikka ja jälle istub kuskil keegi, kes oma telefonist ilma klappideta muusikat kuulab või videot vaatab. Harjunud ollakse ka selle vaatepildiga kaasneva plekise ja pläriseva heliga. Well, Mi A3 heli ei hakanud plärisema ka maksimumtugevusega. Tegu polnud mõistagi teab mis tipptasemel heliga, kuid taaskord hinna peale mõeldes, patsutan ma Xiaomile tunnustavalt õlale – tubli töö. Boonusena on telefonil ka kõrvaklapiühendus, mis enamusel tippklassi telefonidel juba puudub.

Loe edasi Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles