Jaanuaris jõuab Eesti televaatajani uus kodumaine seiklussari

Raigo Neudorf
, Digitarga kaasautor
Copy
Foto: Telia

 10. detsembril jõudis esimest korda avalikkuseni uue kodumaise seiklussarja «Antarktika 200 – Bellingshauseni jälgedes» videotutvustus. Värsket sarja hakkab näitama Inspira kanal, mille Telia toob oma TV-klientideni jaanuaris, kirjutab Raigo Neudorf tehnoloogiaportaalist Digitark.

«Antarktika 200 – Bellingshauseni jälgedes» on kümneosaline seikluslik-populaarteaduslik sari, millega tähistatakse 200 aasta möödumist Antarktika mandri avastamisest Saaremaal sündinud baltisakslasest Vene admirali Fabian Gottlieb von Bellingshauseni poolt.

Saatesarja iga episood keskendub erinevatele ajaloolistele ja teaduslikele teemadele ning sari on mõeldud nii noorematele kooliealistele kui ka vanematele ajaloo- ning merendushuvilistele. Lisaks löövad Antarktika ekspeditsioonil kaasa tuntud külalised ja tunnustatud teadlased, näiteks Erki Tammiksaar, Tarmo Soomere, Marko Matvere, David Vsevjov, Priit Kuusk, Tiit Pruuli ja paljud teised.

«Kuigi sarja filmimine alles käib, saame värske treileri vahendusel heita esimese pilgu ekspeditsioonile ja sellel osalejatele. Televaatajani jõuab uus sari juba jaanuari teises pooles, mil Telia avab päris oma telekanali Inspira. Nagu ka nimi viitab, on tegu kanaliga, mis pakub põnevat ja inspireerivat sisu ning meelelahutust paljudest valdkondadest,» ütles Telia Eesti televisiooni ja multimeedia valdkonna sisujuht Birjo Kiik.

Ekspeditsioon Antarktikasse toimub 2019. aasta juulist kuni 2020. aasta veebruarini. Rännak tehakse polaarlaevaga S/Y Admiral Bellingshausen, mis ristiti pidulikult meretraditsioonide kohaselt 11. juunil Lennusadamas. Teadaolevalt oli Bellingshausen üks kolmest Antarktika rannikut esimesena näinud maadeavastajast.

Loe teisi artikleid Digitargast.

Digitark.ee/SAADE räägib tehnoloogiast ja inimestest selle taga – vaata ja mõtle kaasa!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles