Soome pakub ELi elanikele tasuta tehisintellektialast kursust

BNS
Copy
"Kes sinu tegi?", inimene ja tehisintellekt.
"Kes sinu tegi?", inimene ja tehisintellekt. Foto: Kaader filmist

Soome pakub Euroopa Liidu (EL) kodanikele oma eesistumisperioodi lõpu puhul tehisintellektialast kursust oma emakeeles, teatasid ametnikud. 

Aasta lõpus annab Soome ELi roteeruva eesistumise üle Horvaatiale.

Soome eesmärgiks on anda ühele protsendile ELi kodanikest baasteadmised tehisintellektist 2021. aasta lõpuks. Valitsus teeb selle nimel koostööd Helsingi Ülikooli ja tehnoloogiafirmaga Reaktor. 

Ligi kaks miljonit dollarit maksev projekt on Soome kingitus Euroopale ja tehisintellektialane «kodanikuõpetuse tund» ELi elanikele. Kursus peaks aitama inimestel tulla toime ühiskonna üha kasvava digitaliseerumisega ning laiendama silmaringi tehisintellekti võimaluste kohta tööturul ja mujal. 

«Meil on Euroopas tohutu potentsiaal, kuid puudu on tehisintellekti investeeringutest,» ütles Helsingi Ülikooli arvutiteadlane Teemu Roos. Euroopal tuleb konkureerida selle valdkonna hiiglaste USA ja Hiinaga, lisas ta. 

Algatuse kulud katab Soome majandus- ja tööhõiveministeerium. 

Helsingi Ülikooli 2018. aastal alanud veebikursus The Elements of AI («Tehisintellekti elemendid») on ülikooli ajaloo kõige populaarsem kursus. Kursusel on osalenud üle 220 000 inimese 110 riigist, ütles Roos. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles