Volkswageni hüvastijätt oma ikoonilisele põrnikale (1)

Magnus Altküla
, Tarbija toimetaja
Copy
Volkswageni ikooniline mudel Beetle.
Volkswageni ikooniline mudel Beetle. Foto: Pexels/ Hebert Pereira Santos

2019. juulist lõpetas Volkswagen oma legendaarse Beetle'i mudeli tootmise. Uude kümnendisse sisenemisel jättis firma autoga hüvasti, mälestades teda animeeritud reklaamiga. 

Volkswageni lõpetas oma mudeli Beetle (tuntud siinmail ka kui lihtsalt «põrnikas») tootmise 2019. juulist. Nii sai see planeeritud juba aasta varem. Postimees kirjutas 2018. sügisel, et põhjuseks on lihtne huviliste puudus kooskõlas nõudluse suurenemisega teistsuguste masinate, peamiselt maasturite ja elektriautode järele, mis sunnib autotootjat firmasiseselt suunama oma ressursse kasumlikumatesse valdkondadesse.

Beetle'i tootmisega alustati 1938. aastal Natsi-Saksamaal ja ta sümboliseeris lihtsat ja taskukohast rahvaautot. Hiljem kujunes põrnikast üks lääne popkultuuri, eriti hipilikkuse sümboleid. Vana-aasta õhtul esitles Volkswagen animeeritud reklaamklippi «The Last Mile» («Viimane miil») - viimast oodi legendaarsele mudelile. 

Reklaami valmistajafirma Johannes Leonardo kaasasutaja Leo Premutico sõnas nostalgilise reklaami kohta, et see kujutab Beetle'it «oma õnnistust andmas Volkswageni uuele ärisuunale.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles