USA armee keelas eestlaste seas populaarse rakenduse (1)

Postimees
Copy
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Peter Byrne/PA Wire/PA Images

USA armee keelas sõduritel kasutada töötelefonides lühivideote jagamise rakendust TikTok, kuna see kuulub Hiina firmale ByteDance.

Sõjaväe kõneisiku sõnul on TikTok küberjulgeolekuoht, mistõttu on see riigi poolt kasutamiseks antud telefonides keelatud.

Sõdurid pidid rakenduse töötelefonidest kustutama detsembri keskel, kuigi sõjavägi ei saa keelata selle kasutamist isiklikes telefonides.

USA merevägi tegi sarnase otsuse möödunud kuul, teatades, et TikToki allalaadinud mobiiltelefonid ei pääse ligi merejalaväelaste intranetile.

Otsused tulevad mitu kuud pärast Kongressi muret, et TikToki emafirma, Pekingis tegutsev ByteDance võib olla sunnitud jagama USA kasutajate andmeid Hiinaga.

ByteDance'i teatel hoiavad nad kõiki USA kasutajate andmeid Ameerika Ühendriikides ning Singapuris, mis tähendab, et andmed ei pea olema kooskõlas Hiina seadustega.

TikToki oli möödunud aastal allalaaditud üle 1,5 miljardi korra.

Rakendust on kritiseeritud kasutajate sisu tsenseerimise tõttu Hiina kommunistliku valitsuse poolt. Novembris võttis TikTok maha teismelise kasutaja video väidetavast inimõiguste rikkumisest Hiina võimude poolt.

Hiljem sisu taastati ning TikTok põhjendas seda inimliku eksitusega.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles