Huawei kirjas Helmele: meid võidakse üritada Eesti turult kõrvaldada

tehnika.postimees.ee
Copy
Huawei.
Huawei. Foto: JASON LEE/REUTERS

Huawei hinnangul ei suurenda mullu algatatud sideteenuseid puudutav eelnõu küberturvalisust, vaid tegu on kahjuliku ülereguleerimisega ning ettevõte peab võimalikuks, et sellega üritatakse neid turult kõrvaldada, teatas Huawei siseminister Mart Helmele saadetud kirjas, kirjutab ERR.

Väliskaubandus- ja infotehnoloogiaministri mullu novembris algatatud eelnõu kohaselt peavad telekomiettevõtted uute seadmete ja tarkvara kasutuselevõtuks riigilt tulevikus luba küsima ning tehnoloogia turvalisust hakkavad kontrollima Riigi Infosüsteemide Amet (RIA), kaitsepolitsei ja välisluureamet.

Huawei teatas Helmele saadetud kirjas, et nemad on küberturbe tagamisele pühendunud, kuid praeguse sõnastusega ei panusta määruseelnõu selle tagamisse, vaid tegu on kahjuliku ülereguleerimisega.

«Lisaks eelnevale oleme käesoleva aasta jooksul Eestis toimunud avaliku arutelu põhjal mures ehk määruseelnõu eesmärk võib olla välise surve tõttu Huawei turult kõrvaldada. Ühe olemasoleva tootja turult väljatõrjumine avaldaks Eestile märkimisväärset negatiivset majanduslikku mõju,» teatas Hyawei Technologies OY (Finland) Co. Ltd nimel nende õigusnõustaja Tuomas Latola.

Loe pikemalt ERRist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles