Riigikogu võttis 5G-konkursi luubi alla

Aivar Pau
, toimetaja
Copy
Levikomi pakutud jaotusega oleks tegu kõigile huvilistele loa kinkimisega, ütles MKMi asekantsler Siim Sikkut. 
Levikomi pakutud jaotusega oleks tegu kõigile huvilistele loa kinkimisega, ütles MKMi asekantsler Siim Sikkut. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu korruptsioonivastane komisjon asus uurima majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) korraldatud 5G sageduslubade välja­jagamise konkurssi.

Komisjon istus maha teemat arutama esimest korda eile hommikul juba kell üheksa enne suure saali istungit. «Komisjoni huvitab konkursi läbipaistvus ja komisjon jätkab teema arutelu esmaspäeval,» ütles Postimehele komisjoni esimees Katri Raik.

Riigikogulastele andsid selgitusi MKMi asekantsler Siim Sikkut, sideosakonna juhataja Tõnu Nirk ning tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve ameti peadirektor Kaur Kajak.

«Teema on keeruline, lõppjärelduste tegemiseks on vaja lisainfot,» märkis Raik. Majandusministeeriumi asekantsler Siim Sikkut ütles, et riigikogu komisjon uurib küsimust Levikomi kaebuse alusel. «Komisjon küsis määruse ehk konkursi tingimuste kujunemise kohta selgitusi, mida ka andsime,» ütles Sikkut. «MKMi seisukohast rõhutame, et tegu on poolelioleva kohtuvaidlusega, kus juba kaks kohtutaset on leidnud üheselt, et MKM ei ole 3,6 GHz konkursiga seaduste vastu eksinud ja konkurentsi riivanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles